10 ţări cu cele mai multe titluri de Miss World câştigate

Concursurile de frumuseţe sunt o mare afacere, foarte populară în rândul populaţiei. Dacă în 1979 concursul Miss World a fost urmărit de

separator
 peste 500 de milioane de persoane, ediţia din 2012 a fost urmărită pe ecranele TV de peste un miliard de telespectatori.

beautyset

Lista care urmează este ordonată după numărul titlurilor câştigate şi numărul de participante clasate pe locurile 2 şi 3. Aşadar, să înceapă parada frumuseţilor!

10. Argentina: 2 titluri şi 2 locuri doi

America Latină este renumită pentru frumuseţile sale. Primul titlu al Argentinei a fost câştigat în 1960 de Norma Cappagli, care pe lângă coroana de Regină a  Frumuseţii a primit şi un autoturism sport. Cel de-al doilea titlu a fost câştigat de Silvana Suárez (foto), în 1978, ea reamintind lumii că ţara sa, pe lângă fotbalişti de talie internaţională are şi frumuseţi de aceeaşi talie.

10

9. Australia: 2 titluri, 2 locuri doi şi 4 locuri trei

Australia a avut mai mult succes la Miss World decât vecina sa, Noua Zeelandă (doar 2 locuri 2). Se pare că plajele însorite şi surfingul au efecte pozitive asupra frumuseţilor locale. Primul titlu a fost câştigat în 1968 de bibliotecara Penelope Plummer, în timp ce al doilea a venit după câţiva ani, căştigat de Belinda Green în 1972.

9

8. Africa de Sud: 2 titluri, 4 locuri doi şi 6 locuri trei

Africa de sud deţine şi un record la Miss World – 12 frumuseţi clasate pe podium!

Primul titlu a fost adus de Penelope Coelen în 1958. Cel de-al doilea titlu a fost câştigat cu peripeţii, în 1974, de Anneline Kriel, care s-a clasat inţial pe locul doi. Deţinătoarea titlului a renunţat la coroană şi aceasta a fost atribuită lui Kriel.

8

7. Islanda: 3 titluri şi 1 loc doi

Puţină lume ar fi crezut că această naţiune izolată, cunoscută pentru peisajele sale accidentate, dar maiestuase, şi casele cu acoperişuri colorate, ar putea avea femei atât de frumoase? Ei bine, islandezii ne-au demonstrat acest lucru în 1985 (Hólmfríður Karlsdóttir), 1988 (Linda Pétursdóttir) şi 2005 (Unnur Birna Vilhjálmsdóttir).

7

6. Jamaica: 3 titluri şi 3 locuri doi

Fetele frumoase din Caraibe au impresionat juriul Miss World de nenumărate ori, însă cele din Jamaica deţin recordul regional.

Carole Crawford a deschis seria titlurilor în 1954, şi a fost urmată de Cindy Breakspeare, în 1976, şi Lisa Hanna, în 1993.

6

5. Suedia: 3 titluri şi 1 loc doi

Reputaţia frumuseţii femeilor scandinave a început odată cu primele concursuri Miss world. Suedia a câştigat primele două ediţii, cele din 1951 şi 1952, prin Kiki Håkansson şi May-Louise Flodin.

Chiar dacă a avut de aşteptat 25 de ani, Suedia a mai câştigat un titlu în 1977, prin Mary Stävin. Titlul câştigat i-a adus lui Stävin şi oportunitatea de a juca în două filme din seria James Bond, Octopussy şi A View to a Kill.

5

4. Statele Unite: 3 titluri, 5 locuri doi şi 2 locuri trei

Prima victorie a Statelor Unite a avut loc în 1973. În 1990, Gina Tolleson a adus cel de-al doilea titlu pentru Statele Unite, iar cel de-al treilea a fost câştigat de Alexandria Mills, în 2010.

În mod surprinzător, o americancă considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume, a ratat titlul în 1986, clasându-se doar pe locul 6. Acest lucru nu a împiedicat-o pe Halle Berry, căci despre ea este vorba, să devină o actriţă de Oscar 16 ani mai târziu.

4

3. India: 5 titluri şi un loc doi

Reita Faria (1966), Aishwarya Rai (1994), Diana Hayden (1997), Yukta Mookhey (1999) şi Priyanka Chopra (2000) sunt cele cinci frumuseţi uimitoare care au adus trofeul Indiei şi care prin carierele îmbrăţişate după încoronarea lor ca Regine ale Frumuseţii au dovedit că în India, frumuseţea merge mână în mână cu inteligenţa şi personalitatea.

3

2. Marea Britanie: 5 titluri, 6 locuri doi şi 4 locuri trei

Palmaresul britanicelor este de invidiat: 15 prezenţe pe podiumul competiţiilor. Dar poate acest lucru se datorează şi faptului că locul de desfăşurare al competiţiei a fost, între 1951 şi 1989, Londra, toate victoriile fiind obţinute în această perioadă: 1961 (Rosemarie Frankland), 1964 (Ann Sidney), 1965 (Lesley Langley), 1974 (Helen Morgan) şi 1983 (Sarah-Jane Hutt).

2

1. Venezuela: 6 titluri, 2 locuri doi şi 4 locuri trei

Pe lângă cele şase titluri de Miss World, fetele din Venezuela mai au şase titluri de Miss International, două Miss Earth şi şapte Miss Universe.

Cele şase titluri de Miss World au fost câştigate de Susana Duijm (1955), Pilín León (1981), Astrid Carolina Herrera (1984), Ninibeth Leal (1991), Jacqueline Aguilera (1995) şi Ivian Sarcos (2011).

1

Sursa 

Greșeala frecventă care duce la apariția ridurilor

Greșelile legate de modul în care dormim pot provoca apariția ridurilor. Un expert împărtășește cea mai bună poziție anti-îmbătrânire pe care trebuie să o adoptăm atunci când dormim, scrie dcmedical.ro.

Somnul de frumusețe, real

Somnul de frumusețe este un concept foarte real, potrivit experților, care au dezvăluit acum cea mai bună poziție de somn pentru a preveni formarea ridurilor pe față. Toți știm importanța unui somn odihnitor. Dar știați că acesta poate afecta și sănătatea pielii?

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai subțire, mai puțin elastică și mai fragilă. În timp ce îmbătrânirea este o parte naturală a vieții, liniile fine și ridurile sunt o preocupare majoră pentru mulți. Dar se pare că somnul de frumusețe poate ajuta cu adevărat.

Potrivit Fundației pentru Somn, somnul insuficient poate slăbi sistemul imunitar, ceea ce poate afecta calitatea și rezistența colagenului. Și experții susțin că anumite poziții de somn pot agrava situația și pot stimula semnele vizibile ale îmbătrânirii.

Cine este mai expus la a dezvolta riduri

Rebecca Swain de la Winstons Beds a explicat că lenjeria de pat și pernele pot contribui la apariția prematură a ridurilor.

„Când pielea se freacă de perne sau lenjeria de pat în timpul nopții, poate provoca apariția prematură a ridurilor și liniilor, în special în jurul ochilor și gurii. Din fericire, schimbările simple în rutina de noapte pot preveni îmbătrânirea prematură, inclusiv dormitul pe spate în loc de burtă sau lateral”, a explicat Rebecca Swain, potrivit Mirror.

Cea mai rea poziție pentru frumusețe

Potrivit Rebeccăi, dormitul cu fața în jos este considerat „cea mai proastă poziție” de către experți. Acest lucru este din cauza faptului că a avea întreaga față apăsată într-o pernă poate duce la schimbări „cronice” ale pielii, contribuind la apariția excesivă a ridurilor.

Dormitul pe lateral nu este mult mai bun. Acesta întărește ridurile verticale precum cele de pe frunte care pot fi dificil de redus odată formate.

Care este cea mai bună poziție pentru a preveni apariția ridurilor

Prin urmare, cea mai bună poziție pentru „o piele prelungită și tânără” este pe spate. Acest lucru vine după ce Neil Stanley, autorul cărții „How To Sleep Well”, a dezvăluit că poziția cea mai comună pentru adulți în timpul somnului este poziția fetală, pe o parte cu genunchii strânși, cu 41% dintre adulți adormind în această poziție.

Cu toate acestea, el a fost de acord că dormitul pe spate este de fapt „poziția ideală” deoarece poate reduce presiunea asupra mușchilor și articulațiilor – cu condiția să nu aveți probleme de apnee în somn sau sforăit. A remarcat, de asemenea, că dormitul pe burtă oferă foarte puține beneficii.

„Încercați să nu dormiți pe burtă, este cea mai proastă poziție pentru odihnă profundă. Dacă dormiți pe o parte, puneți o pernă între picioare, deoarece aceasta aliniază șoldurile astfel încât să fie mai puțin probabil să fiți deranjați de durerile de spate.

Încurajez pacienții să învețe să doarmă pe spate, cu o pernă sub genunchi. Există mai puțină tensiune asupra corpului, nu vă zvârcoliți și nu îmbătrâniți pielea, iar cremele de noapte sunt absorbite și funcționează mai bine”, a explicat consilierul pentru somn Sammy Margo.

Inovație și calitate: Viorica Cosmetic, Laureată a 15 Premii în Competițiile Internaționale din 2023

Cu o prezență remarcabilă la cele mai prestigioase concursuri internaționale din industria beauty, Viorica Cosmetic a obținut peste 15 premii în anul 2023. Afirmându-se în competiția acerbă a produselor de îngrijire a pielii, producătorul autohton a adus acasă distincții impresionante precum „Best Organic Skincare Product”, „World Quality”, „Best Natural Beauty Product”, „Best New Body Care Product” și „Best New Natural Face Product”.

Printre cele mai notabile distincții se numără cele două premii obținute de crema de corp cu 10% unt de canabis la Global Green Beauty Awards din Londra, unde a fost onorată cu titlul de „Gold Winner” în categoriile „Cel mai bun produs din cânepă” și „Cel mai bun produs nou pentru îngrijirea corpului”. De asemenea, crema de mâini cu 15% unt de canabis a primit distincția „Silver Winner” la categoria „Cel mai bun produs din cânepă”, consolidând poziția Viorica Cosmetic în topul inovației în îngrijirea pielii.

Șamponul și masca hidratantă pentru păr uscat și deshidratat au fost laureate la concursul Monde Selection International Quality Institute Since 1961 – 2023 din Belgia, la categoria „Calitate Mondială”. Această recunoaștere subliniază angajamentul companiei Viorica Cosmetic pentru calitate și inovație în industria de îngrijire a părului.

Serul anticădere pentru scalp a primit titlul de „Gold Winner” în nominația „Cel mai bun produs natural pentru păr” la concursul Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie. 

O altă mențiune remarcabilă este crema contur ochi Anti-Age, desemnată Smart Product în raportul anual CosmoTrends din Italia, o distincție prestigioasă care evidențiază inovația și eficacitatea produselor Viorica Cosmetic. Această cremă a fost aleasă din cele peste 400 de companii participante din întreaga lume, confirmând standardele ridicate impuse de companie.

Viorica Cosmetic se remarcă și la Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie, unde serul Elixir Vitis Vinifera Anti-Age a obținut nominația „Cel mai bun produs natural Beauty”.

Spuma purificatoare și crema de corp rejuvenantă au fost distinse la categoria „Natural & Organic”, crema revitalizantă contur ochi a fost premiată la categoria „Cel mai bun produs organic pentru ochi”, iar crema-gel hidratantă SPF20 a fost onorată cu titlul „Highly commended” la categoria „Cel mai bun produs organic de îngrijire a pielii” la Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie. 

Secretul celor 15 premii obține de Viorica Cosmetic rezidă în abordarea inovatoare și în utilizarea de ingrediente de cea mai înaltă calitate, obținute de pe propria eco-plantație „Viopark”. Aici, zeci de specii de plante sunt cultivate pentru a servi drept materie primă pentru produsele cosmetice marca Viorica.

Compania beneficiază, de asemenea, de contribuția unei echipe științifice formate din biologi, fitochimiști și dermatologi, care gestionează toate etapele de creare a produselor Viorica Cosmetic.

Un aspect remarcabil este dezvoltarea și patentarea complexului antioxidant, Viephenol, obținut din semințe de struguri, cu o acțiune antioxidantă de 50 de ori mai puternică decât vitamina C și de 20 de ori mai eficientă decât vitamina E. 

Cu peste 1300 de ingrediente dăunătoare interzise în Uniunea Europeană, Viorica Cosmetic depășește standardele de siguranță, renunțând benevol la alte 600+ componente permise, dar considerate nesigure pentru sănătatea pielii. Această abordare responsabilă subliniază angajamentul ferm al companiei față de sănătatea și bunăstarea consumatorilor săi.

Cu o prezență în peste 10 țări, inclusiv în Elveția, Estonia, Letonia, Lituania, România, Canada, Senegal și Taiwan, Viorica Cosmetic a devenit un brand căutat la nivel mondial, oferind produse inovatoare și de încredere în domeniul îngrijirii pielii. 

#sfatuldefrumusete: Scapă de pete pigmentare și riduri – introdu retinoizii în rutina ta zilnică

Cea mai importantă, dar și cea mai expusă parte a pielii nostre rămâne tenul, care intră aproape tot timpul în contact cu factorii externi. Alimentația dezordonată, lipsa unui program de somn suficient, poluarea sau utilizarea produselor cosmetice neadecvate tipului nostru de ten duc la îmbătrânirea prematură a pielii și la instalarea imperfecțiunilor, cum ar fi acneea, punctele negre, petele sau ridurile.
Dacă îți dorești să te bucuri pentru cât mai mult timp de un ten luminos, curat și să ții la distanță amprentele timpului, am pregătit pentru tine toate informațiile de care ai avea nevoie pentru a avea tenul perfect, mereu dorit de tine.
Sfaturi de la medicul Ana Nedelciuc, Medic dermato-cosmetolog!

Produsele din video le găsești în toate rețelele Farmacia Familiei sau HYPER DITA!

Lilu își creează singură ținutele. Ce rochie va îmbrăca de Revelion!
Articolul anterior
Sportul de dimineață reduce pofta de mâncare!
Articolul următor