2 măști naturiste pe care să le încerci dacă ai tenul uscat

Credeai că doar pielea grasă este o problemă? Atunci trebuie să știi că dacă ai pielea uscată, e și mai grav. Aceasta e mult mai sensibilă și, în plus, îmbătrânește prematur. Iar cea mai oribilă senzație e atunci când ți se „strânge” fața!

separator

Dacă și tu ai pielea uscată, pe lângă cremele hidratante, îți recomandăm să folosești și măști naturale. Iată două rețete simple pe care le poți încerca și tu acasă!

Mască hidratantă cu avocado

Avocado este un ingredient pe care trebuie să îl ai mereu în casă, dacă ai pielea uscată, pentru că este plin de grăsimi sănătoase. Pentru această rețetă, ai nevoie doar de jumătate de fruct, așa că pe restul îl poți folosi într-un mic dejun sănătos.

Ingrediente: o jumătate de avocado foarte copt, 60 ml de miere.

Mod de preparare și de folosire: zdrobește fructul și amestecă cele două ingrediente până când obții o cremă omogenă. Aplic-o pe tenul proaspăt curățat, las-o să acționeze 10 minute, apoi clătește-ți fața cu apă rece, pentru un efect revigorant. Grăsimile din avocado vor pătrunde în piele și o vor hrăni, dându-i o strălucire aparte.

Mască antiîmbătrânire cu banane, miere și ovăz

Aceasta este o mască clasică pentru pielea uscată. Toate cele trei ingrediente sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru a hrăni tenul. Ovăzul exfoliază, elimină celulele moarte de la suprafața pielii, în timp ce mierea hrănește și are efecte antiinflamatoare și antimicrobiene. Banana este plină de vitamine și minerale, dar este excelentă și pentru elasticitatea pielii, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii antiîmbătrânire.

Ingrediente: o jumătate de banană, o mână de ovăz, o lingură de miere, puțină apă.

Mod de preparare și de folosire: amestecă ovăzul cu banana zdrobită, apoi adaugă mierea și omogenizează toate ingredientele. Adaugă puțină apă, pentru a dilua crema obținută. Aplică masca pe ten, las-o 15 minute să acționeze și clătește-ți bine fața cu apă călduță.

  • Text: Alina Lazarev

Xenia Borodina alimentează zvonurile divorțului!
Articolul anterior
Cele mai frumoase poze cu copiii fotbaliștilor celebri, pe teren alături de tații lor
Articolul următor
Alte articole interesante