3 greșeli în îngrijirea tenului

De multe ori ne apar pete, iritaţii, coşuri nu pentru că aşa este tipul de ten, ci pentru că nu îngrijim corect tenul. Iată 3 dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem:

separator

produse-cosmetice

Speli tenul prea des

Deși acest lucru pare puțin ciudat, cu cât îţi speli tenul mai des, cu atât îți vor apărea mai multe coşuri.

Și asta deoarece produsele pentru curăţarea pielii, conţin substanţe care usucă tenul. Dacă ai un ten gras, nu este o idee bună să-l „usuci” folosind diverse produse de curățare. Tenul agresat de cosmetice produce şi mai mult sebum. Iar un exces de sebum înseamnă: pete, puncte negre, albe sau pustule cu puroi înăuntru.

Ideal este să-ţi speli tenul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, folosind un produs sub formă lichidă.

Schimbi des produsele cosmetice

Multe femei se lasă influenţate de reclame și schimbă des produsele cosmetice.  Or, nicio cremă nu dă rezultate din primele săptămâni. Acestea se pot observa după câteva luni de folosire. Dacă ai găsit un produs care ți se potriveşte, nu are rost să-l schimbi.

Nu protejezi pielea de razele ultraviolete

Dacă vrei să eviţi ridurile, petele şi coşurile, protecţia solară este obligatorie! Radiaţiile ultraviolete irită tenul şi duc la secreţia excesivă de sebum, iar folosirea unei creme cu SPF de cel puţin 15, este necesară în fiecare zi a anului, indiferent dacă plouă sau ninge.

Top 30 ținute de la premiile Emmy!
Articolul anterior
Obama s-a lăsat de fumat
Articolul următor
Alte articole interesante