3 tratamente care-ți refac tenul după sărbători!

De la alcool, alimente nesănătoase și nopți nedormite, tenul tău a avut de suferit. Pentru a scăpa de cearcăne, piele lipsită de strălucire și pungi, trebuie să faci următoarele lucruri:

separator

tratament_facial_leboudoir

Exfoliere

Celulele moarte, acumulate de-a lungul zilelor în care nu i-ai acordat prea multă atenţiei tenului tău, formează o peliculă la suprafaţă care face pielea să pară ternă şi obosită. De aceea, exfolierea este primul pas pentru un ten radiant. Umezeşte-ţi faţa cu apă călduţă, apoi foloseşte o jumătate de linguriţă cu bicarbonat de sodiu pentru a-ţi masa pielea cu grijă. Clăteşte-te şi vei observa că pielea ta este instant mult mai curată!

Mască cu argilă

Argila este un produs natural care are proprietatea de a absorbi excesul de sebum şi impurităţile de la nivelul pielii, eliberând astfel porii. O mască cu argilă este esenţială după zilele în care ţi-ai încărcat tenul cu numeroase produse cosmetice şi farduri, pentru a avea un machiaj impecabil la petreceri. Amestecă două linguriţe cu pudră cosmetică de argilă cu suficientă apă sau suc proaspăt stors de fructe, precum lămâi, portocale, mere etc astfel încât să obţii o pastă consistentă. Aplică apoi masca pe faţă, evitând zona ochilor şi a buzelor, şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute sau până când se usucă. Clăteşte-te cu apă călduţă.

Masaj facial

Un alt tratament simplu menit să-i redea frumuseţea tenului tău este masajul facial. Acesta are numeroase beneficii, precum stimularea circulaţiei limfatice, cea care are un rol semnificativ în eliminarea toxinelor acumulate în ţesuturi la nivelul feţei. Astfel vei scăpa de pungile de sub ochi, de cearcăne şi de aspectul de faţă umflată, cauzat de retenţia de apă şi toxine. De asemenea, stimulează circulaţia sanguină şi oferă celulelor pielii mai mulţi nutrienţi, dar şi mai mult oxigen. Aplică pe faţă foarte puţin ulei de cocos, de măsline sau oricare alt tip de ulei natural, presat la rece, şi masează-ţi pielea cu mişcări delicate, folosind buricele degetelor.

sursa

alte Articole interesante