4 obiceiuri care îți adâncesc cearcănele. Evită-le!

Dacă până acum credeai că ai cearcăne doar de la oboseală și de la nopținedormite, să știi că te-ai înșelat. Acestea pot apărea de la mai multe obiceiuri proaste. Iată care sunt ele:

separator

Te speli pe faţă cu apă caldă

Temperatura ridicată dilată vasele de sânge şi provoacă inflamarea ţesuturilor, ceea ce agravează cearcănele şi pungile de sub ochi. De asemenea, îţi usucă pielea, îndepărtând stratul natural de sebum, fapt ce conduce în timp la apariţia prematură a ridurilor. Foloseşte apă rece pentru a te spăla pe faţă.

Consumi prea multă sare

Excesul de sare blochează apa în ţesuturi, provocând inesteticele pungi de sub ochi şi aspectul de faţă umflată. Evită alimentele foarte sărate precum brânza, murăturile, chipsurile, măslinele în saramură, mezelurile şi nu adăuga prea multă sare în mâncare.

Dormi pe o pernă prea joasă

Un factor care declanşează apariţia pungilor de sub ochi este alegerea unei perne prea joase, care nu îţi susţine corect capul. În acest fel, lichidul se poate acumula în zona capului, fiind vizibil în special sub ochi, sub forma pungilor inestetice. Dormi pe o pernă care îţi susţine capul puţin mai sus decât nivelul corpului, astfel încât să previi acumularea de lichid la nivelul feţei.

Te demachiezi agresiv

Folosirea unei metode incorecte de demachiere, ce te obligă să aplici presiune în zona ochilor, poate fi responsabilăde accentuarea cearcănelor. Îndepărtează urmele cu ajutorul unui ulei natural de măsline, jojoba sau avocado.

sursa

Iată cum sunt ,,îngrăşaţi’’ puii înainte de a fi scoşi la vânzare!
Articolul anterior
Ținute all white și pantaloni evazați – tendințele sezonului cald!
Articolul următor
Alte articole interesante