5 remedii pentru tenurile acneice, de la un cosmetolog renumit

Cosmetologul şi esteticianul Lili Psarudakis, promotoare şi a cosmeticii naturale vine cu câteva sfaturi de frumuseţe pe unica.md.

separator

Vine vara şi parcă acneea înfloreşte. Iată cinci remedii pentru tenurile acneice:

10330393_1448307638742463_6546465395448414154_n1. Coji de banane– pentru reducerea inflamaţiei. Masează uşor o coajă de banană pe tenul curat pentru 1-2 minute, curăţă şi apoi hidratează tenul.

2. Aspirina netamponată -pentru exfoliere şi eliminarea depozitelor de sebum. Ia 1-2 aspirine netamponate şi aşează-le într-o pungă de plastic. Sfărâmă-le. Apoi adaugă praful sfărâmat de aspirină netamponată într-un bol mic de sticlă sau ceramică. Adaugă apa distilată până când se formează o pastă. Pune şi o linguriţă de miere, gel pur de aloe vera sau glicerina vegetală. Aplică compoziţia obţinută doar pe zona afectată de acnee pentru 15 minute, curăţă cu apa distilată. Ai grijă, foloseşte glicerina vegetală şi nu glicerina boraxată. Să nu aplici niciodată glicerina boraxată pe faţă!

3. Picături de ochi– pentru a reduce roşeaţa. Câteva picături într-un bol de sticlă sau ceramică. Cu un beţişor de urechi aplică pe zona afectată de acnee. Utilizează zilnic dacă e necesar.

4. Oţet de mere-pentru a echilibra tenul. Prepară o soluţie din apă distilată şi o parte de oţet de mere. Aplică această soluţie pe zona afectată de acnee. Dacă însă, un singur coş e gata să erupă, tamponează cu un beţişor de urechi oţet de mere direct pe coş şi apoi poţi aplica machiajul obişnuit.

otet_de_mere

5. Miere naturală – pentru a vindeca coşurile. Aplică miere pe toată faţa şi lasă să acţioneze 30 de minute. Clăteşte cu apă distilată şi apoi hidratează.

image copy
Lili Psarudakis,
cosmetolog, estetician

Estetician cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul cosmeticii faciale şi corporale, Lili Psarudakis a activat în saloane de top din Thessaloniki-Grecia unde a deţinut şi propriul său institut de înfrumuseţare. Repatriată de curând în România, Lili activează în prezent în Bucureşti. Specializată la branduri internaţionale Estee Lauder, La Prairie, Shiseido, Sothys şi Bruno Vassari, Lili este de asemenea o promotoare a cosmeticii naturale.

Urmăriţi  pagina de Facebook a esteticianului Lili Psarudakis şi veţi găsi o mulţime de reţete de creme şi serumuri, demachiante şi măşti absolut naturale.

 

Șoc în lumea muzicii autohtone. Ana Barbu a decedat
Articolul anterior
Lenjerie intimă pentru mirese de la Victoria’s Secret
Articolul următor
Alte articole interesante