6 lucruri pe care nu le știai despre părul tău!

Nu doar pielea îmbătrânește atunci când înaintăm în vârstă, ci și părul. Acesta nu mai este la fel de mătăsos, des și strălucitor. Mai mult, la majoritatea femeilor, odată cu trecerea anilor, apar firele albe. Află 6 lucruri pe care nu le știai până acum despre păr.

separator

balsam-770x470

Ce se întâmplă cu părul nostru pe măsură ce îmbătrânim?

„Majoritatea oamenilor va observa o subțiere a părului pe la vârsta de 40 de ani. Firele subțiri le vor înlocui pe cele groase. Aproximativ 40-50% dintre femei pot observa această schimbare. Însă tratamentele de creștere a părului pot fi de ajutor“, potrivit glamour.ro.

De ce începe să se schimbe textura?

„Fiecare fir de păr este înconjurat de o cuticulă. Aceasta oferă putere și strălucire părului. Când ești tânăr, cuticula rămâne intactă, dar în cele din urmă, încep să apară mici găuri. Acestea fac ca părul să devină vulnerabil la soare, căldură și alți factori care slăbesc firele de păr“.

Ce putem face pentru a ne proteja părul?

„Eu îmi sfătuiesc pacienții să poarte o pălărie de fiecare dată când stau în soare, mai ales dacă stau expuși mai mult de 30 de minute. Însă dacă nu vreți să purtați pălărie, sunt produse care îți protejează părul de razele solare“.

Adevărat sau fals: Dacă îți smulgi un fir de păr alb, două vor crește înapoi.

„Fals! Părul alb se moștenește, deci dacă bunicile voastre aveau părul alb, probabil veți avea și voi. La început, foliculul nu mai absoarbe pigment, din motive pe care noi nu le înțelegem, iar apoi celulele producătoare de pigment se închid definitiv. Nu există nici o pastilă sau supliment pe bază de plante pentru a inversa acest proces“.

De ce femeile gravide au părul mai des?

„Părul nostru se dezvoltă în trei etape: în etapa de creștere, tranziție și odihnă. Așadar, la femeile însărcinate părul trece prin etapa de tranziție. Însă după 3-4 luni de la naștere, părul începe să cadă. Dar nu trebuie să vă îngrijorați. Părul tău va reveni la normal în aproximativ șase luni sau un an. Dacă nu se întâmplă asta, înseamnă că există o problemă medicală, cum ar fi boli tirodiene, care pot fi tratate“.

Ce se întâmplă în timpul menopauzei?

„Producția de estrogen scade și demască androgenii (hormonii masculini) care stau la bază. Neatenuați, acești androgeni pot face ravagii pe foliculii de păr de pe fața și scalpul vostru“.

Alege un cristal. Acesta îți va spune ce e cu viața ta!
Articolul anterior
Un nou trend! Fetele își bărbieresc fața
Articolul următor
Alte articole interesante