6 trucuri pentru ca machiajul tău să reziste pe caniculă

Transpiraţia şi excesul de sebum secretat la nivelul porilor dizolvă treptat machiajul, care apoi se întinde şi se şterge. Descoperă câteva trucuri care te vor ajuta să ai un machiaj fresh chiar şi în cele mai ferbinţi zile.

separator
sl

Evită fondul de ten sau fardurile pe bază de ulei

Alege pe timpul verii cosmetice non-grase, care sunt mult mai rezistente decât cele care au ca ingredient de bază uleiul. Cosmeticele pe bază de apă sunt ideale pentru această perioadă a anului.

Foloseşte mascara şi creion dermatograf rezistente la apă

Din cauza căldurii, creionul dermatograf de tip khol se poate întinde, rezultatul fiind un machiaj deja distrus până la jumătatea zilei.

Optează pentru un creion şi o mascara cu formulă waterproof, ca să nu ai parte de surprize neplăcute.

Prinde-ţi părul pe caniculă

Firele de păr care se lipesc de faţa deja umedă în zilele caniculare nu fac altceva decât să-ţi strice şi mai tare machiajul. Iar transpiraţia din jurul liniei părului se extinde apoi către zona feţei, punându-ţi machiajul în pericol. Pe de altă parte, nevoia de a-ţi trece mâinile prin păr îţi încarcă degetele cu sebum, substanţa uleioasă secretată la nivelul scalpului, pe care o transferi apoi pe faţă la fiecare atingere.

machiaj_de_vara_6db36e14b4Alege o bază bună pentru machiaj

Nu este indicat să-ţi încarci tenul cu numeroase cosmetice pe timpul verii, dar la evenimentele speciale, unde ai nevoie de un machiaj mai intens, este de preferat să foloseşti o bază pentru machiaj de bună calitate. Astfel fondul de ten, fardurile şi creionul dermatograf se vor fixa mult mai bine.

Hârtia absorbantă, aliatul de bază

Pe lângă transpiraţie, excesul de sebum produs de pori este o altă problemă majoră pe timpul verii. Foloseşte din când în când pe parcursul zilei hârtie absorbantă specială, care îţi va menţine tenul mat şi machiajul la locul lui.

Foloseşte evantaiul

Când simţi că atmosfera devine de nesuportat, iar machiajul tău curge efectiv odată cu transpiraţia, foloseşte imediat un evantai pentru a-ţi usca rapid pielea.

Sursa: ele.ro

Nepoțelul lui Gheorghe Țopa, răsfățat de Nestle!
Articolul anterior
Vezi și tu videoclipul filmat de Jasmin în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante