8 remedii naturiste pentru a scăpa rapid de cearcăne!

O problemă frecventă, cu care se confruntă majoritatea femeile, este apariţia cearcănelor, acele cercuri întunecate din jurul ochilor, specifice unui om obosit. 

separator
Ele sunt cauzate de: somn insuficient, îmbătrânire, oboseală constantă, abuz de alcool sau ţigări, orele petrecute în faţa calculatorului, expunerea la soare, alergiile sau subnutriția.

Îţi propunem câteva tratamente naturiste ce te vor ajuta să estompezi problema, vor calma pielea din jurul ochilor şi vor reduce cearcănele.

Mască cu ceai verde şi castravete

Prepară o cană cu ceai verde, iar după ce se răceşte adaugă jumătate de castravete feliat şi pune amestecul în frigider. Apoi aplică pe fiecare ochi câteva felii şi lasă-le să acţioneze timp de 10 minute. Ceaiul verde şi castravele îţi va relaxa zonele de sub ochi şi îţi va conferi o stare de bine.

Mască cu smântână şi pătrunjel

Pentru obţinerea măscuţei, toacă mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt şi amestecă o linguriţă de verdeaţă cu două de smântână. După care împarte amestecul în egală măsură şi pune-le pe două bucăţi de tifon. Aplică cele două legaturi sub ochi şi lasă-le să acţioneze timp de 10-15 minute.

Mască pe bază de cartofi

Cartofii cruzi sunt un remediu foarte bun împotriva cearcănelor. Rade un cartof şi înfăşoară-l în două bucăţi de pânză, după care pune-le sub ochi. Lasă cele două legături să-şi facă efectul timp de 10 minute. Iar pentru o soluţie mai rapidă, cojeşte cartoful şi taie din el două felii în formă de semilună. Apoi aplică-le sub ochi şi lasă-le 10 minute. Poţi repeta această procedură în fiecare zi.

Mască cu brânză de vaci

Ușor de făcut și cu un rezultat de minune. Pune puțină brânză de vaci pe două bucăți de tifon, leagă-le bine și aplică-le pe pleoape. Lasă masca să acționeze timp de 10 minute, după care poți trece la somn.

Cuburi de gheaţă din ceai de muşeţel

Prepară un ceai de mușetel și pune-l la congelat în forme speciale pentru gheață. Aplică pe fiecare ochi câte un cub. Poți repeta procedura chiar de 2 ori pe zi. Pentru un rezultat bun ar fi bine să aplici procedura cel puțin o lună.

Mască cu smântână, castravete şi coriandru

Taie un castravete, amestecă-l cu un vârf de cuțit de coriandru și cu o lingură de smântână. După care aplică amestecul sub ochi și lasă-l să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește fața cu apă rece. Această măscuța îți va îmbunătăți circulația sângelui.

Mască cu suc de roşii, suc de lămâie, curcuma şi făină albă

Pentru a obține măscuță minune amestecă într-un bol o linguriţă de suc de roşii cu trei-patru picături de suc de lămâie, un vârf de cuţit de curcuma pulbere şi făină albă, pentru a obţine o mască cremoasă. După care aplică masca- cremă pe față și las-o să-și facă efectul timp de 15 minute. Apoi spală faţa cu apă călduță și bucură-te de prospețimea tenului.

Mască cu ridiche

Dă o ridiche prin răzătoare, după care amestec-o cu un pahar de lapte rece. Lasă mixul la frigider pentru două ore, după care scurge bine ridichea. Aplică compoziția sub ochi, pe zona cu problemă. Efectele vor fi vizibile asupra cearcănelor după mai multe repetări.

Fii unică şi ai grijă de frumuseţea ta!

 

Ce a purtat Jennifer Lopez în partea de jos ca picioarele ei să arate interminabile!
Articolul anterior
„Eliberează ghiozdanul, îndreaptă spatele!” – soluția Enter pentru sănătatea elevilor
Articolul următor
Alte articole interesante