8 sfaturi pentru un păr sănătos

Iată câteva sfaturi bune pentru a avea un păr mătăsos, rezistent şi sănătos.

separator

1.Bea multă apă caldă și ceaiuri de plante medicinale

Pe lângă faptul că “spală” rinichii, acest lucru se reflect şi asupra stării de sănătate a părului.  Bea infuzie din plante ca: coada calului, salvie, coada șoricelului, brusture sau urzică. Aceste plante stopează căderea firelor de păr şi le dau rezistenţă.

slider

2.Masajul scalpului

Prin masarea scalpului sângele începe să circule mai bine. Astfel, rădăcinile firilor de păr sunt hrănite cu substanţe nutritive de care au nevoie. Pentru un efect mai mare poți folosi o perie cu dinții din lemn sau chiar propriile degetele.

3. Plantele bogate în fito-estrogeni susțin funcțiile endocrine ale organismului, fără să dea peste cap balanța hormonală. Rinichii și ovarele se vor simți excelent, iar starea lor de bine se va reflecta, în fiecare șuviță de păr. Folosește mărarul verde în salate sau prepară o infuzie de mărar și bea timp de 2 săptămâni.

4. Fă băi fierbinţi (sau saună, hamam) sunt foarte eficiente. Ajută corpul să scape de toxinele acumulate ceea ce cu siguranţă se va reflecta asupra sănătăţii pielii şi părului tău.

5. Dușurile reci-fierbinți, ca rutină matinală, călesc întreg organismul și pun sângele în mișcare. Iar la final, părul tău va simți o ușurare.

thinkstock_par_bd4f8be8a7

6. Frecțiile cu prosopul îmbibat în apă cu sare. Într-un vas pune 2 linguri mari de sare la un litru de apă sau infuzie de urzică (100 de grame de plantă infuzată 30 de minute în 500 de grame de apă fiartă). Apoi clăteşte părul în această soluţie si freacă cu ajutorul unui prosob timp de câteva minute capul.  Aceasta ajută la refacerea stării vaselor capilare și regenerează foliculii firelor de păr.

7. Măștile cu argilă sunt ideale pentru persoanele care vor să scape de șampoanele, sprayurile fixative, gelurile și spumele de păr pline de parabeni, mercur și aluminiu. Argila conţine minerale necesare fortificării firelor de păr.

8.Norman Walker (cel care a trait 116 ani) recomandă consumul zilnic al unei cantităti cât mai mari de suc de morcovi, salată verde și spanac, pentru a hrăni rădăcina și nervii firului de păr.

De ce femeile părăsesc bărbații pe care încă îi mai iubesc
Articolul anterior
O vedetă de la Hollywood a fost refuzată pentru că era prea grasă!
Articolul următor
Alte articole interesante