Aceste greșeli îți îmbătrânesc pielea mâinilor

Avem grijă zilnic de tenul feței, dar uităm că trebuie să protejăm și pielea mâinilor. Iată care sunt greșelile pe care le facem zilnic și care duc la îmbătrânirea prematură a mâinilor.

separator

maini-1418313368

Pete de vârstă

Aceste pete, care apar mult după 50 de ani, pot să nu aibă în unele cazuri legătură cu vârsta, ci cu expunerea la soare în lipsa protecției. Nici nu-i de mirare că pe mâini, care sunt expuse tot timpul soarelui, iar vara fără pic de pro-tecție, pot apărea astfel de pete. Din fericire, există un remediu: aceeași cremă depigmentantă pe care o folosim pentru a scăpa de petele de pe față o aplicăm inclusiv pe mâini, pentru a șterge aceste semne bătrânicioase. Dacă deja ai avut o astfel de experiență, aplică în timpul verii pe mâini creme de protecție solară cu factor peste 15!

Piele creponată

Dacă mâinile tale arată precum hârtia mototolită, iar cremele de mâini obiș-nuite par a nu remedia situația, ai nevoie de un produs cu retinol. Mergi la dermatolog ca să-ți prescrie o cremă farmaceutică cu retinoizi. Crema pentru față cu retinol, deși e mai puțin concentrată, poate avea și ea efecte bune asupra mâinilor. Se aplică doar seara, în sezonul rece.


Piele uscată

Aspru și uscat, aspectul pielii este departe de… ideea de tinerețe. Sigur, pielea mâinilor este supusă zilnic factorilor care-i sporesc deshidratarea, însă avem arme să combatem această stare de lucruri: cremele de mâini. Tot ele ne ajută și să remediem, atunci când apare, uscăciunea profundă, însă e nevoie de ceva mai multă insistență. Dacă, în mod obișnuit, aplicarea cremei de 1-2 ori pe zi menține aspectul fin al mâinilor, pentru redobândirea lui e nevoie de aplicarea cremei o dată la două ore și de fiecare dată după spălatul pe mâini. Alege creme nutritive, cu uleiuri și unturi naturale, scrie femeia.ro.

Manichiură bătrânicioasă

Lacul de unghii este important pentru aspectul mâinilor. Culorile puternice atrag privirea asupra lor și starea de hidratare a pielii se observă mai puțin. Încearcă nuanțe clasice de roșu, vișiniu sau mov regal și poartă unghii scurte (3-4 mm peste deget).

Dezgustător! Prăjitură cu mucegai la un magazin din Capitală
Articolul anterior
Face tablouri din bănuți și accesorii din piele, dar nu se oprește aici. Nicoleta Guranda va realiza un proiect exclusiv în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante