Află când expiră cosmeticele tale, după miros!

Uneori un produs cosmetic trebuie scos din uz, chiar dacă data de expirare nu este depăşită. Află când expiră cosmeticele tale după miros, un simţ care nu te înşală niciodată.

separator
1393781

Când este ultima dată când ai verificat toate produsele tale cosmetice de prin dulapuri? Când ai făcut curăţenie să arunci acele produse cosmetice care sunt vechi, uscate, expirate? Să fie luni de zile? Să fie… ani? Primul lucru pe care ar trebui să-l faci ar fi să verifici data de expirare a tuturor produselor cosmetice pe care le ai în casă, indiferent dacă le foloseşti frecvent sau doar ocazional.

Nasul, cel mai important organ în lupta cu cosmeticele vechi

Dacă un produs are data de expirare greu de citit, foloseşte-ţi nasul. Organul simţului nu dă greş niciodată, mai ales când vine vorba de produse alterate. Este de ajuns să ţi se pară că un ruj miroase rânced, că o loţiune de corp pare cam acră şi că un fard de pleoape are un miros suspect de praf sau sulf.

загруженноеDurata de viaţă a produselor cosmetice după deschidere

Rimel – 3-6 luni, dacă nu bagi periuţa de mai multe ori în tub la fiecare aplicare (produsul se usucă mai repede şi se umple de bacterii).

Blush, fard de ochi, alte pudre – 1-2 ani, dacă mirosul nu este suspect, culoarea rămâne vie şi consistenţa nu se schimbă.

Fond de ten- 6 luni-2 ani – fondurile de ten la cutie expiră mai repede decât cele cu pompiţă, dar mirosul urât este un semn clar că trebuie înlocuit.

Ruj – 2 ani – orice schimbare în culoare, textură sau miros este un avertisment că trebuie să arunci produsul. Dacă trece testul, ai grijă să-l dezinfectezi din când în când, ca să nu ai probleme.

Sursa

alte Articole interesante