Albeşte-ţi dinţii cu apă oxigenată! Vezi cât de bine îți va prinde acasă!

Peroxidul de hidrogen este considerat cel mai sigur şi natural dezinfectant din lume. Omoară microorganismele prin oxidarea acestora, ceea ce poate fi descris ca un proces de ardere controlată.

separator

albirea-dentara

1. Albirea rufelor – o alternativă la înălbitori

Adaugă o cană de peroxid rufelor albe pentru a le albi. Peroxidul este excelent pentru a scăpa de petele de sânge de pe haine şi covoare. Dacă este sânge pe haine, toarnă peroxid direct pe pată, lasă-l pentru un minut, apoi freacă şi clăteşte cu apă rece. Repetă dacă este necesar.

2. Ciuperca piciorului

Pentru a ajuta la tratarea ciupercii piciorului, pulverizează o mixtură 50%/50% de peroxid de hidrogen şi apă pe picior (în special degetele) în fiecare seară şi lasă să se usuce.

apa-oxigenata3. Infecţii

Înmoaie orice infecţii sau tăieturi în soluţie de peroxid 3% pentru zece minute de câteva ori pe zi. Chiar şi cangrena care nu s-ar vindeca cu niciun fel de medicamente a fost vindecată prin înmuiere în peroxid de hidrogen. Pune jumătate de flacon de peroxid în cadă pentru a scăpa de furunculi, ciuperci sau alte infecţii ale pielii.

4. Infecţii nazale

O lingură de peroxid 3% adăugată la o cană de apă neclorată poate fi utilizată ca spray nazal.
În funcţie de gradul de afectare a sinusurilor, se poate ajusta cantitatea de peroxid utilizată.

baie5. Îngrijirea rănilor

Peroxidul 3% este utilizat medical pentru curăţarea rănilor, înlăturarea ţesuturilor moarte, şi ca agent de debridare (dezinfectare) orală. Peroxidul stopează sângerarea capilarelor.
Unele surse recomandă înmuierea infecţiilor sau tăieturilor pentru cinci-zece minute de câteva ori pe zi. Totuşi spălarea şi clătirea sunt suficiente. Nu ar trebui să laşi soluţia pe ţesut deschis pentru perioade extinse de timp, deoarece peroxidul provoacă vătămări uşoare ţesutului la rănile deschise. De aceea este important să îl utilizaţi cu precauţie.

6. Apă de gură

Mulţi oameni nu realizează că peroxidul de hidrogen constituie o apă de gură foarte eficientă şi ieftină. Utilizează H202 3% – adaugă puţină clorofilă lichidă pentru aromatizare, dacă doreşti.

7. Pastă de dinţi

Utilizează bicarbonat de sodiu şi adaugă apă oxigenată pentru a face o pastă.

Apa-Oxigenată-Peroxid-de-Hidrogen-–-7-Utilizări-Uimitoare

8. Albirea dinţilor

Utilizând peroxid de hidrogen 3% ca apă de gură pentru o anumită perioadă, am observat că dinţii mei s-au albit frumos şi fără efort. Poţi uita de soluţiile profesionale de albit dinţii.

9. Deschiderea la culoare a părului

Peroxidul este agent de albire si este utilizat pentru deschiderea la culoare a părului. Diluează peroxid 3% cu apă (50%/50%), şi pulverizează soluţia pe părul tău umed după un duş şi piaptănă părul pentru ca soluţia să pătrundă uniform în părul umed. Nu vei avea nuanţa de blond cenuşiu din pachetele comerciale de vopsit părul, ci nuanţe deschise mai naturale dacă părul tău este castaniu deschis sau blond cenuşiu. Se mai şi deschide treptat, aşa că nu este o schimbare drastică.

10. Lentile de contact

Peroxidul de hidrogen este utilizat ca dezinfectant în soluţia de curăţat lentile fără frecare CIBA Vision’s Clear Care, datorită capacităţii lui de a descompune proteinele ce se acumulează pe lentilă datorită răspunsului imunitar al ochiului, rezultând un confort sporit pentru cei cu ochi sensibili.

11. Peroxidul de hidrogen în curăţarea casei

Curăţă mesele sau suprafeţele de lucru din bucătărie cu peroxid pentru a omori germenii şi a lăsa în urmă un miros proaspăt. Doar pune puţin peroxid pe cârpa cu care ştergi sau pulverizează pe tăblii. Utilizează peroxidul pentru a curăţa sticla şi oglinzile fără a lăsa pete la uscare. Păstrează un flacon de spray cu 3% concentraţie (nediluat) pentru a dezinfecta interiorul frigiderelor şi cutiile de gustări ale copiilor.

652x450_113181-cum-sa-scapi-de-mucegai-fara-produse-de-curatat-toxice

Combinaţia de oţet şi peroxid constituie un agent dezinfectant ieftin, eficient şi non-toxic şi se spune că este bun şi pentru jucăriile animalelor de companie, cuşti, colivii şi alte dispozitive destinate acestora.

12. Mucegaiul

Curăţă cu peroxid atunci când casa îţi devine contaminată biologic datorită invaziei mucegaiului, cum ar fi casele cu igrasie.

13. Soluţie de curăţire pentru legume

Utilizează peroxidul ca soluţie de spălare sau înmuiere pentru a omorî bacteriile şi a neutraliza chimicalele. Adauga ¼ cană de H202 3% unei cuve de chiuvetă plină cu apă rece. Înmoaie legumele cu pieliţă subţire pentru 20 de minute, pe cele cu coajă mai groasă 30 de minute. Scurge, usucă şi refrigerează. Acest tratament prelungeşte prospeţimea legumelor.
Dacă te grăbeşti, pulverizează H202 3% pe legume (şi fructe). Lasă-le să stea pentru câteva minute, clăteşte şi usucă.

Sursa

Cum arată soția lui Igor Krutoy în costum de baie, la 51 de ani!
Articolul anterior
Adela Popescu, cel mai emoţionant discurs despre alăptare!
Articolul următor
Alte articole interesante