Apa de orez! Beneficiile și o rețetă bună de folosit

Timp de câteva secole, femeile asiatice au folosit apă de orez în scopul menținerii frumuseții. Ele nu aruncau apa în care spălau orezul, ci își răcoreau fața cu ea. Apa de orez are puterea de a regenera și hrăni pielea. Unde mai pui că este  numită şi “miracolul frumuseții nipone”.

separator

apa-de-orez

Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai blânzi agenți de curățare și tonifiere, apa de orez conține și vitamine precum: B1, C, E, precum și minerale care ajută la închiderea porilor, la catifelarea și tonifierea pielii.

Un alt avantaj al apei de orez este ușurința cu care poate fi făcută acasă. Ai nevoie doar de orez jasmine (preferabil organic) și apă plată.

Metoda de preparare a apei de orez

Spală sub jet de apă trei linguri de orez pentru a îndepărta eventualele impurități, după care pune orezul într-un bol și acoperă-l cu apă. Lasă-l așa timp de cel puțin 2 ore (cel mai bine peste noapte)  – timp în care mineralele și vitaminele din orez vor ajunge în apă. Apoi scurge orezul și păstrează apa într-un recipient ermetic de sticlă la frigider timp de maxim o săptămână.
Aplică cu ajutorul dischetelor demachiante sau folosește apa pentru a te spăla pe față, atât dimineața cât și seara. Apa de orez poate fi folosită și la clătirea părului, lăsându-l mai moale și mai lucios.

Sursa

Angela Gonța și-a avariat Porsche-ul!
Articolul anterior
Obține o talie perfectă pentru plajă!
Articolul următor
Alte articole interesante