Cartoful te scapă de cearcăne şi acnee!

imagesDatorită faptului că este o sursă importantă de vitamina A, beta-caroten şi de antioxidanţi, cartoful este excelent şi pentru tratarea mai multor probleme cosmetice. Iată câteva reţete, pentru tenul tău, pe care le poţi prepara chiar la tine acasă:

separator

– Poţi calma/reduce cearcanele cu ajutorul cartofilor. Împachetează o felie de cartof într-un tifon sterilizat şi aplică-l pe cearcane, timp de 5-6 minute. Spală, apoi, faţa cu apă călduţă.

cearcane – Apa în care fierbe cartofii poate face minuni pentru picioare. Amidonul ce iese din cartofi, prin fierbere, ajută foarte mult la circulaţia sângelui, lăsând picioarelor o senzaţie de calmare.

Cartoful te scapă de cearcăne şi acnee!– Dacă doreşti să tratezi acneea, poţi, de asemenea, folosi un remediu pe bază de cartofi. Datorită acidului din compoziţia sa, celulele moarte sunt eliminate uşor de pe suprafaţa pielii. De asemenea, vitamina C din compoziţia cartofului scapă tenul de bacterii, oprind răspândirea infecţiilor. Taie o felie dintr-un cartof crud alb şi lipeşte-o de zonele cele mai afectate. Dacă este lăsat să acţioneze timp de 5-10 minute, cartoful reduce şi inflamaţia provocată de coşuri. 

Sursa

Aşa arată soţia lui Iurie Roşca, care are cu aproape 20 de ani mai puţin decât el!
Articolul anterior
Olga Manciu: „Niciodată nu i-am îmbrăcat la fel pe copiii mei”
Articolul următor
Alte articole interesante