Chirurgul estetician din natură. Reface frumuseţea pielii și combate acneea

Mici, roşii şi tomnatice, gospodinele folosesc aceste fructe pentru a crea o delicioasă pastă. Din nefericire, puţină lume le cunoaşte pe deplin proprietăţile. Dacă ar face-o, ar şti că sunt echivalentul natural al chirurgiei estetice.

separator

Măceşele sunt „campioanele” fructelor la vitamina C, având un conţinut de la 4 la 16 ori mai mare decât citricele. 100 g măceșe conţin nu mai puţin de 2000 mg de vitamina C. Astfel, consumul a doar trei măceşe pe zi asigură necesarul de vitamina C al organismului.

De asemenea, măceşele conţin din abundenţă vitamina A, fiind de două ori mai bogate decât caisele, vitamina B1 şi B2, vitamina K, vitamina P, vitamina E, vitamina PP, flavonoizi, proteine, zaharuri, acid malic, celuloză, pectine, fier, magneziu şi uleiuri esenţiale.

macese

Cresc imunitatea

Câţi dintre voi nu aţi urmat când aţi fost mici cel puţin o cură de ceai de măceşe? Prin conţinutul lor de proteine vegetale şi vitamine, aceste fructe sunt cunoscute pentru capactatea de a întări imunitatea şi de a conferi rezistenţă în faţa infecţiilor, fiind utile şi copiilor care au un sistem imunitar sensibil insuficient dezvoltat.

Pentru a maximiza efectele, este recomandat consumul a cinci-zece măceşe la interval de câteva zile sau prepararea lor sub formă de ceai.

Refac frumuseţea pielii

Datorită conţinutului ridicat în vitamine, în special in vitamina C, măceșele sunt utile în tratamente de înfrumuseţare a pielii, având proprietăţi regenerative pentru structurile cutanate şi subcutanate. Alături de o dietă echilibrată, ajută la menţinerea tinereţii şi a frumuseţii pielii.

00114253_large

Supliment în curele de slăbire

Pentru că accelerează arderile şi facilitează refacerea structurilor tisulare prin conţinutul de vitamine şi minerale care stimulează şi reglează metabolismul, măceşele ajută la reducerea depozitelor de grăsime. Pentru sporirea beneficiilor, se recomandă amestecul lor cu alte fructe.

Combat acneea

Aceste fructe sunt eficiente şi în combaterea acneei, una dintre ele mai întâlnite probleme, mai ales în perioada adolescenţei. Pentru a obţine rezultate, este recomandat să faceţi o pastă din măceşe fără sâmburi amestecate cu o pastilă de aspirină pisată şi o lingură de miere. Astfel, veţi obţine o mască activă în înlăturarea acneei. Aplicată zilnic, seara, după curăţarea adecvată a tenului, veţi reuşi să combateţi cu succes această problemă.

Sursa 

Top cei mai sexy tătici!
Articolul anterior
Pe străzile din Chișinău a mai apărut o mașină încrustată cu cristale
Articolul următor
Alte articole interesante