Coafuri care au făcut istorie

Fie că vorbim de bucle platinate purtate de Marilyn Monroe, de tunsoarea pixie reprezentativă anilor ’60 purtată de Twiggy sau de superbul bob realizat de Vidal Sassoon pentru Mary Quant, toate ne poartă către o anumită epoca în timp, către stilul inconfundabil al unei epoci în care cele mai mari celebrităţi ale perioadei erau cele care făceau întotdeauna declaraţii de stil şi setau tendinţele.

separator

Iată o scurtă trecere în revistă a unora dintre coafurile iconice purtate de celebrităţi, care continuă să ne inspire şi în ziua de astăzi:

Tunsoarea scurtă blond platinat

Totul a început atunci când modelul Agyness Deyn a ieşit pe podiumuri etalandu-şi părul blond platinat şi noua tunsoare punk. A alimentat astfel un stil care de mult era definit prin modă şi a dat tonul unui look androgin, dar glamorous în acelaşi timp.

Tunsoarea scurtă blond platinat

Tunsoarea Pixie

În momentul în care Audrey Hepburn a optat pentru o tunsoare pixie în anii ’50, nu şi-a dat seama că look-ul va rămâne ultra feminin, apelând întotdeauna la un machiaj de definire pentru gene şi sprâncene şi un ruj colorat.

Tunsoarea Pixie

Coafura Beehive

Regretata cântăreaţă Amy Winehouse nu este amintită doar pentru vocea puternică şi versurile cutremurătoare, ci şi pentru stilul său individual şi coafura trademark.

Coafura Beehive

Coafura cu volum

Dacă vorbim de volum, trebuie să o menţionăm pe Brigitte Bardot, sex simbolul anilor ’60, care şi-a păstrat până în prezent senzualitatea. Părul blond, coafura cu volum şi bretonul lung, filat, sunt elemente care nu îşi vor pierde niciodată sex appeal-ul.

Coafura cu volum

Coafura Pin Up

Dacă vorbim de coafurile reprezentative pentru anii ’40 şi ’50, trebuie să o menţionăm pe Bettie Page, regina Pin Up. Părul negru, bretonul tuns scurt şi ondulat în interior, după moda vremurilor, dau naştere uneia dintre cele mai populare coafuri din zilele noastre pentru petreceri tematice.

 

Coafura Pin Up

Coafura în trepte

Probabil cea mai invidiată coafură a anilor ’70 este podoabă capilară a actriţei Farrah Fawcett. Volum din plin, bucle bine definite şi o nuanţă de blond ce putea îmblânzi orice inima sunt elementele definitorii pentru coafura ce poartă numele actriţei.

Coafura în trepte

Bob ondulat

Ultra feminin şi plin de glamour, bob-ul ondulat purtat de Grace Kelly este unul dintre stilurile pe care ni le aducem aminte cu drag din anii ’50. Acest look este în continuare o opţiune modernă şi un stil elegant, desăvârşit, potrivit pentru o ocazie specială.

Bob ondulat

Coafura Lady Di

Tunsoarea băieţească, specifică anilor ’80, a fost una dintre cele mai vânate tendinţe ale decadei.

Coafura Lady Di

Coafura Marilyn

Marilyn Monroe a trecut de la brunet la blond platinat la începutul carierei sale de model şi actita. Buclele scurte, jucăuşe, au participat la sudarea imaginii de sex simbol şi i-au asigurat un loc în istorie, pentru una dintre cele mai iconice coafuri din toate timpurile.

Coafura Marilyn

Coafura Lob (bob lung)

Anii 2000 au fost luaţi prin asalt de look-ul Victoriei Beckham şi de coafura care îi venea de minune. Lob-ul (Bob Lung) sau Pob-ul (Posh Bob) este una dintre cele mai populare coafuri ale prezentului, în special în rândul femeilor cu faţă rotundă.

Coafura Lob (bob lung)

Sursa

Exerciţiile Kegel, pentru un orgasm mai intens
Articolul anterior
Ținuta Ludmilei Bălan, analizată de Evgheni Hudorojcov
Articolul următor
Alte articole interesante