Colorează părul fără a-l afecta

În India sau Egipt, viitoarele mirese folosesc frunze de henna pentru a-şi face desene pe mâini, unghii și picioare

separator
. Însă dincolo de simbolismul profund, henna mai este și o bună modalitate de colorare a părului, fără a-l distruge.

Hair Colors Palette

Pentru a obține efectul scontat, trebuie să fii foarte atentă la produsele achiziționate.

În primul rând, nu te lăsa păcălită de produsele pe bază de henna, amestecate cu henna sau inspirate de henna! Pulberea trebuie achiziționată în stare naturală, în caz contrar, riști ca părul să devină uscat, casant și se va rupe mai des.

Dacă vopseaua obișnuită poate fi aplicată pe părul murdar, atunci henna trebuie aplicată doar pe părul foarte curat și uscat.

Pune pudra într-un recipient, de preferință din ceramică și adaugă apă până când obții o pastă de consistența smântânii. Uneori, în funcție de afecţiunile părului, poate fi necesar să adaugi și un lichid ușor acid, cum ar fi zeamă de lămâie sau oțet.

Pasta se aplică pe părul curat și se înfășoară capul foarte bine cu o folie transparentă.

Pentru a evita petele neplăcute de pe piele, dă-te pe frunte și pe lângă urechi cu un strat consistent de cremă sau de ulei.

Rezultatele obținute nu vor fi atât de evidente ca în cazul vopsirii chimice, iar efectele se văd cel mai bine după câteva zile de la utilizare.

henna powder

În anumite magazine se comercializează o pudră de henna care nu afectează nuanța părului, fiind considerată o excelentă mască. Ea ajută la stoparea căderii părului precum și la întărirea firului împotriva ruperii.

Această pastă este benefică pentru persoanele cu păr gras, deoarece reduce  producția de sebum și păstrează părul curat pentru o perioadă mai lungă de timp.

Teo Trandafir riscă să ajungă la puşcărie
Articolul anterior
File de peşte Pangas – otravă adevărată
Articolul următor
Alte articole interesante