Crema de zi vs crema de noapte! Beneficiile fiecăreia

Unele femei tind să creadă că folosirea aceleași creme atât dimineața cât și seara, este un truc eficient de beauty, care le pot scăpa de o cheltuială

separator
în plus. Totuși, specialiștii avertizează că: aceasta nu este cea mai înțeleaptă alegere când îngrijești corect tenul.

crema-de-zi

Crema de zi și crema de noapte are textură diferită, de unde reiese că și efectele lor nu sunt la fel.

Crema de zi

Are rolul de a proteja pielea, blocând radiațiile ultraviolete și poluarea. De asemenea, hidratarea este unul dintre rolurile esențiale ale ei.

crema-noapte-2Antioxidanții din cremele de zi, precum și ingredienele, acționează ca o barieră împotriva deteriorării pielii pe timpul zilei. Important este să te uiți atent pe etichetă ca să te asiguri că produsul pe care îl cumperi conține antioxidanții potriviți.

Cremele de față pentru zi ajută tenul să-și mențină vitalitatea, elasticitatea și rezistența. Energia pielii este pierdută din cauza factorilor de stres, iar rezultatul este un ten obosit. Atenție: crema trebuie să conțină neapărat elastină și colagen!

Cremele de zi sunt create pentru a fi “purtate” sub cosmetice. De aceea, au o formulă mai ușoară și neuleioasă care se absoarbe repede în piele și care lasă porii să respire. Optează pentru o cremă în funcție de tipul tău de ten!

Crema de noapte

Are rolulul de a repara și hidrata pielea. Acestea sunt mai bogate în substanțe nutritive și antiaging ca (vitamina C, vitamina E, ceramide, retinol, acid hialuronic etc), decât cremele de zi.

Crema de noapte ajută la întărirea barierei protectoare a pielii, prin regenerarea celulelor și producerea de celule noi sănătoase. Aplică o astfel de cremă în fiecare seară, dacă vrei să-ți păstrezi tenul mai tânăr.

timthumbCremele de noapte sunt mai grase și mai consistente decât cele de zi. Datorită structurii lor, acestea furnizează o hidratare extrem de eficientă în timpul nopții. Folosește crema de noapte seara, pentru ca pielea să absoarbă mai repede nutrienții.

Atunci când dormi, temperatura corpului crește, iar corpul transpiră, ceea ce duce la uscarea pielii. De aceea, cremele de noapte conțin o mai mare cantitate de substanțe umectante, care ajută la o mai bună umezire a pielii. Ține minte că cea mai bună substanță umectantă este glicerina, așa că alege o cremă care să o conțină.

Crema de noapte conține mai multe vitamine decât cea de zi. Nutrienții sunt creați pentru a penetra epiderma pe parcursul a câtorva ore. Masează pielea ușor pentru ca vitaminele să patrundă profund în piele.

Dumitru Matcovschi a plecat dintre noi!
Articolul anterior
Laudă-ți bărbatul… corect!
Articolul următor