Crema solară: tot ce trebuie să știi despre ea!

Te pregătești de bronzare? Atunci nu uita să treci pe lista ta de cumpărături

separator
și cremele care te protejează de efectele nocive ale razelor solare.

crema-solara

Pentru un bronz mai eficient și pentru a evita acțiunea razelor ultraviolete, trebuie să te informezi despre ce reprezintă cremele solare.

Factorul de protecție

Înainte de a procura crema solară ar fi bine să stablești factorul de protecție: 15, 25, 30 sau 50+. Până nu demult, dermatologii recomandau un SPF de 15 pentru o protecție mai eficientă, însă s-a demonstrat că cel mai indicat factor este un SPF de 30, pentru o expunere îndelungată la soare.

Persoanele cu un grad ridicat de risc în ceea ce privește cancerul de piele, ar trebui să aibă mare grijă atunci când se expun la soare. Cercetările arată că o expunere de 10 minute pe zi la raze UVA, timp de două săptămâni, aduc mari distrugeri la nivelul pielii.

protectie_solara_74936800

Totuși, alegerea factorului de protecție, este direct proporțional cu tipul pielii tale. De exemplu, o persoană blondă, cu pielea deschisă la culoare, ar trebui să folosească o cremă cu factor de protecție mai mare, spre exemplu 30, care blochează 97% din razele ultraviolete, iar o persoană cu pielea mai închisă, poate folosi crema cu factor de protecție mai redus, chiar sub 15.

Elimină riscul de cancer?

18_Soare_shutterstock_9cb2629560S-a demonstrat că cremele de protecția solară scad riscul de cancer, însă nu-l elimină definitiv. Pornind de la câteva studii realizate pe produse cosmetice, U.S. Food and Drug Administration , a constatat existența unei legături strânse între o substanță chimică, conținută de unele creme de protecție solară și riscul apariției cancerului de piele.

Însă în ciuda criticilor pe care cremele solare le-au primit, dermatologii le recomandă în continuare pentru a preveni arsurile solare, care pot degenera în cancer de piele.

Cum aplici corect cremele de protecție solară

  • Trebuie să știi că cremele de protecție solară nu trebuie aplicate din abundență. Pe tot corpul este bine să aplici în jur de două lingurițe de cremă cu SPF 30.
  • Pentru a proteja fața este necesară o linguriță de cremă.
  • Crema de protecție solară se aplică pe pielea curată și complet uscată cu 30 de minute înainte de expunerea la soare.
  • Este obligatoriu să aplici loțiunea când stai la umbră, pentru ca pielea să fie uscată.
  • Cremele se reaplică la fiecare două ore sau după ce ai intrat în apă.
afla-ce-factor-de-protectie-solara-trebuie-sa-aiba-crema-ta_size14

Curiozități

  • protectie-solara80% din cantitatea totală de soare o “culegem” până la 18 ani, așa că trebuie să fii foarte atentă când pleci cu copilul la mare.
  • Pielea unui copil absoarbe de 1,4 ori mai mult, orice ingredient chimic față de cea a adulților. De aceea, este bine să folosești pentru ei produse destinatate copiilor.
  • Unele medicamente fac mai vulnerabilă pielea în fața acțiunii razelor  UV. În aceste cazuri, produsele de protecție solară trebuie aplicate mai des sau trebuie evitată expunerea la soare.
  • Cremele cu cel mai înalt factor de protecție, chiar dacă sunt aplicate corect (și des) tot nu blochează 100% efectul razelor UVB, ci doar în proporție de 98%.
  • Asigură-te că produsele pe care le cumperi sunt de calitate și că oferă protecție maximă.

text: Iulia Arnaut

Ducesa de Cambridge va folosi o o metodă de naştere inedită
Articolul anterior
Anișoara Puică într-un video emoționant
Articolul următor
Alte articole interesante