Cum a evoluat moda sprâncenelor din antichitate până în zilele noastre

Iată cum s-a schimbat de-a lungul timpului moda în ceea ce priveşte forma şi culoarea sprâncenelor!

separator

Egiptul antic (3500 i.Hr. – 2500 i.Hr.)

Egiptenii, atât bărbaţii, cât şi femeile, foloseau machiajul pentru puterile lui supranaturale. Ca un omagiu adus Zeului Horus, ochii foarte conturaţi cu negru erau punctul principal de atracţie, ceea ce însemna că şi sprâncenele trebuiau să fie cât mai proeminente. Sprâncenele negre, arcuite şi cât mai alungite, erau obţinute prin pictarea cu o substanţă specială.

moda-sprancene1

Grecia antică (800 i.Hr. – 146 i.Hr.)

Grecii antici puneau accentul pe puritate, iar acest lucru se reflecta şi în ritualurile de înfrumuseţare ale femeilor. Adesea, femeile măritate optau pentru un aspect cât mai natural, în vreme ce fecioarele îşi evidenţiau sprâncenele cu funingine. În plus, pe atunci se spunea că sprâncenele unite reprezintă o caracteristică a frumuseţii.

Roma antică (753 i.Hr. – 476 d.Hr.)

Femeile române aveau mai multă libertate în ritualurile de înfrumuseţare decât cele din Grecia antică, dar şi în cazul lor, sprâncenele unite erau extrem de admirate. Reprezentau un semn al inteligenţei şi erau purtate aşa de unele dintre cele mai frumoase femei ale acelor timpuri.

Evul mediu (1066 – 1485)

Femeile din Evul Mediu îşi doreau să atragă atenţia asupra frunţii bombate, o caracteristică a frumuseţii la acea vreme, şi făceau asta pensându-şi aproape complet sprâncenele. Altele, în schimb, şi le vopseau în nuanţe deschise de roşu.

20’s

În perioada anilor ’20, femeile foloseau frumuseţea pentru a obţine mult dorita libertate. Se purtau pe atunci sprâncenele aproape complet pensate, apoi creionate foarte subţire până depăşeau linia ochilor.

moda-sprancene2

30’s

În anii 1930, se purtau sprâncenele negre şi foarte pensate, însă actriţe precum Jean Harlow sau Greta Garbo foloseau un model ceva mai arcuit pentru un plus de dramatism.

40’s

Sprâncenele au devenit ceva mai pline în anii ’40, ca parte a unul look ceva mai soft. Staruri precum Lauren Bacall sau Grace Kelly au optat pentru sprâncene mai groase, dar foarte bine arcuite.

50’s

New Look by Dior a adus în faţă un machiaj mai „vizibil” şi sprâncene mai proeminente şi arcuite. Cele mai mari vedete ale acelei perioade, de la Elizabeth Taylor şi până la Marilyn Monroe sau Audrey Hepburn, au ales acest stil.

60’s

Sophia Loren avea cele mai faimoase sprâncene şi un stil unic în anii 1960. Emana un aer de mister, iar sprâncenele şi le-a ras complet şi le-a creionat apoi astfel încât să obţina un look îndrăzneţ, dar în acelaşi timp cât mai natural.

70’s

Pe măsură ce curentul hippie s-a instalat, a revenit moda sprâncenelor naturale.

moda-sprancene3

80’s

Cu Brooke Shields şi Madonna drept exemplu, ne dăm seama că în anii ’80 se purtau sprâncenele cât mai „stufoase”.

90’s

Deşi în anii 1990 puteai vedea sprâncene de toate mărimile şi formele, totuşi pensatul redevenise la modă.

Prezent

Sprâncenele cu o formă naturală şi cât mai închise la culoare au revenit, iar asta graţie unor vedete precum Cara Delevingne.

Sursa 

Am împrumutat bani unei persoane care a decedat…Cum să procedez?
Articolul anterior
Campanii fashion bazate pe sexualitate!
Articolul următor
Alte articole interesante