Cum acţionează ceaiul aplicat local asupra tenului?

Ce-ai spune despre aplicarea directă a ceaiului pe piele? Esteticianul Emmei Stone

separator
și Juliannei Moore este un fan în utilizarea ceaiului ca produs local de îngrijire a pielii.

ceai_verde_frumusete1

,,Dacă ai tenul sensibil, cu tendinţă spre înroşire şi iritaţie, clăteşte faţa cu ceai de muşeţel după procedura de curățare’’, spune Joanna Vargas, celebra cosmeticiană a vedetelor.

Aceasta susţine că adoră de asemenea să amestece ceaiul de muşeţel cu un pic de rozmarin şi apoi să spele faţa în loc de săpun. Tot ea, recomandă folosirea infuziei de ceai verde ca tonic pentru faţă, întrucât ceaiul este ambalat cu antioxidanţi şi oferă efect anti-aging, promovează circulaţia sanguină la nivelul pielii. Esteticiana sugerează că pentru îngrijirea pielii, ceaiul trebuie infuzat mai mult timp, iar cu ajutorul unei faşe de bumbac să se aplice pe faţă sub formă de mască, o dată pe săptămână.

Alţi cosmetologi susţin că aplicarea pliculeţelor de ceai pe ochi dimineaţa ajută la eliminarea mai rapidă a pungilor şi înseninează aspectul feţei.

Ceaiul conţine antioxidanţi cu efect de întinerire a celulelor, ce neutralizează acţiunea razelor ultraviolete, cresc elasticitatea pielii. Utilizarea constantă ar ajuta la reducerea liniilor fine şi a ridurilor. De asemenea, ceaiul are efect anti-inflamator asupra ţesuturilor. Pentru tenul sensibil, cu tendinţă spre înroşire există chiar şi produse cosmetice ce conţin extract de ceai verde. Un studiu publicat în 2007 sugerează că ceaiul verde ar putea să reducă severitatea psoriazisului. Alte cercetări arată că ceaiul elimină acneea şi oferă luminozitate tenului, acesta având şi acţiune antibacteriană.

 

Cele mai penibile ținute de la fashion week-uri
Articolul anterior
Mini rulouri cu mere şi scorţişoară de post
Articolul următor
Alte articole interesante