Cum îngrijim tenul bronzat?

Ce acțiune au razele ultraviolete ce dăruiesc tenului bronzul atât de râvnit? Cum îngrijim tenul bronzat? Ce produse cosmetice folosim pe timp de toamnă? La toate aceste întrebări îți va răspunde Ioana Simian, dermatologul Avon.

separator

Cum acționează bronzul asupra pielii? Ce efecte are?

Bronzarea pielii are din pacate puține efecte benefice. Crește cantitatea de vitamina D3 în piele și ajută în tratarea unor boli precum psoriazis, eczema sau icter. Prin creșterea cantității de pigment în piele se asigură un grad de protecție solara, însa ineficient. Efectele negative privesc riscul de dezvoltare a unor cancere de piele, unele foarte agresive precum melanomul. Totodata, razele soarelui ne îmbătrânesc, producând modificări degenerative în celulele pielii, în vasele de sânge, determină o reacție inflamatorie la nivelul ochiului, putând duce la cataractă și scad apărarea imună cu creșterea riscului de infecții.

Concluzia: un NU hotărât expunerii necontrolate la soare.

Cum îngrijim tenul după o vacanță?

Tenul bronzat are nevoie de o îngrijire delicată. Este recomandat sa renunțăm la produsele antiacnee sau pentru reducerea petelor, pentru că acestea cresc sensibilitatea la soare. Folosiți demachiante blânde, fără parfum, în formule de gel sau apă micelară pentru tenul gras și crema pentru cel normal sau uscat. Spălați tenul cu un gel delicat, prin mișcări ușoare și nu frecați fața cu prosopul.

La fel, tenul necesită o hidratare intensă, cu produse cât mai sigure, pure precum natura. Aplicați seara, dupa duș, într-un strat generos crema de hidratare. Veți obține efectul unei măști. Pe pielea expusă îndelung soarelui, nu sunt recomandate procedurile de peeling (fie acasă, fie la salon) sau gomaj, deoarece riscul de iritație este foarte crescut.

11992057_845657782219804_1706564740_n

Vara ne-am obișnuit să folosim doar produse de curățare și cremă ușoară de zi. Ce trebuie să adăugăm în ritualul nostru de îngrijire de toamnă și cum facem trecerea la aceste produse?

Toamna, vom repara efectele nocive ale ultravioletelor asupra pielii. Trecem la îngrijirea intensivă. Nu vom renunța însă la protecție solară și hidratare. Acum este momentul oportun să intervenim, dacă nu am făcut-o până acum, cu creme care reduc pigmentarea neplacută a pielii. Vom insista pe zona pătată a feței, la nivelul cearcanelor, pentru a reda strălucirea pielii. Obligatoriu, pe timpul zilei vom aplica o cremă care reduce petele, dar asigură și protecție solară. În cazul tenului acneic, vom urma recomandările medicului dermatolog, însă, în paralel, vom asigura un grad optim de hidratare a pielii cu produse potrivite tenului mixt și gras.

Acum este momentul potrivit pentru procedurile de gomaj și peeling. Nu exagerați însă, mai ales dacă aveți pielea sensibilă și nu uitați hidratarea imediat după procedură.

Crema antirid va fi nelipsită din ritualul de îngrijire. Soarele a redus elasticitatea și a crescut gradul de îngroșare a pielii, adâncind ridurile. Este momentul să luăm măsuri, reparând și prevenind totodată.

Fiți delicate cu pielea voastră! Utilizați produse sigure și eficiente, pentru că frumusețea și strălucirea pielii este direct legată de sănătatea ei.

*     *     *

Produsele potrivite pentru îngrijirea tenului toamna le găsiți în gama Avon Nutra Effects. Gamă de îngrijire a tenului este disponibilă în cinci subgame, fiecare produs este recomandat în diverse probleme specifice tenului: Hydration, Balance, Radiance, Ageless și Ageless Advanced. Bazată pe Complexul Active Seed, un cocktail de semințe puternice, îmbogățit cu vitamina E și provitamina B5, Nutra Effects este adecvată tenului sensibil, testată alergologic, fără parabeni, ftalați sau coloranți.

www.avon.md

www.instagram.com/avon_md

Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați:

Avon

Pachetul de proceduri care te va scăpa de celulită!
Articolul anterior
De ce bărbații preferă femeile slabe!
Articolul următor
Alte articole interesante