Cum să îți îngrijești pielea toamna

Zilele friguroase ale toamnei le cam dau bătăi de cap femeilor. Din cauza temperaturilor scăzute pielea are foarte mult de suferit. Tenul devine uscat, mâinile la fel, încep să apară cearcănele şi ce să mai zicem de buzele crăpate. Pentru a evita aceste situații mai puțin plăcute, trebuie să fim precaute și să oferim pielii o îngrijire complexă.

separator


În primul rând, caută un specialist!

Dacă alegerea celor mai bune produse pentru îngrijirea pielii tale constă în mersul la farmacie şi consultarea unui farmacist, vei îmbătrâni mai repede decât crezi!

Eficienţa produselor de îngrijire a pielii diferă de la o persoană la alta. Şi cel mai bun lucru pe care îl poţi face înainte de a cheltui o avere pe produse cosmetice inutile tenului tău, este să dai o fugă la dermatolog. Acesta îţi va spune ce tip de piele ai şi te va îndruma corect spre paşii ideali de îngrijire a tenului tău.

Hidratează-te corect şi din abundenţă!

Poate că ai deja o cremă hidratantă favorită, care a funcţionat perfect întreaga vară. Şi atunci de ce să o schimbi? Pentru că şi anotimpul s-a schimbat! Temperaturile sunt mult mai scăzute, iar tenul tău are nevoie de o mai mare protecţie, de data aceasta împotriva vântului şi frigului. Alege o cremă hidratantă pe bază de ulei (de cocos, migdale, argan, jojoba, etc) în schimbul celei pe bază de apă.

Nu uita de razele UV!
Nu, protecţia solară nu este aplicabilă doar în timpul verii. Soarele “de iarnă” – combinat cu strălucirea zăpezii şi vântul tăios – poate să deterioreze pielea şi să fie la fel de nociv ca şi statul la plajă în cea mai fierbinte zi a lunii august.

Aplică o cremă cu protecţie solară cu spectru larg pe faţă şi pe mâini cu aproximativ 30 de minute înainte de a ieşi afară. Reaplică frecvent dacă stai afară mai mult timp!

Dă mâinilor tale… o mână de ajutor!

Pielea de pe mâini este mai subţire decât în alte părţi ale corpului şi are mai puţine glande sudoripare. Acest lucru înseamnă că este mai greu să îţi păstrezi mâinile hidratate, mai ales când temperaturile sunt scăzute şi, de aceea, este indicat să le protejezi, aplicând des cremă hidratantă.

Hidratează-ţi întregul organism, nu doar pielea!

Da, da, ştiu. Ai auzit de o mie de ori teoria conform căreia trebuie să bei multă, multă apă şi să te asiguri că organismul tău este perfect hidratat. Dar trebuie să îţi repet, pentru a mă asigura că nu ţii cont de hidratare doar vara, când transpiri, ci şi în sezonul rece, când sistemul tău imunitar trebuie să fie mai puternic ca oricând. Un organism hidratat este un organism sănătos, aşadar nu uita să bei o cantitate mare de lichide (apă sau ceai) în fiecare zi!

Evită băile cu apă fierbinte!
O să îmi spui că sunt nebună, căci ce poate fi mai minunat decât o baie fierbinte şi o ciocolată caldă alături după o zi friguroasă de toamnă? Dar trebuie să ştii că apa fierbinte “sparge” bariera de lipide din piele şi duce la deshidratare imediată. Aşadar, atunci când vrei să te relaxezi după o zi rece, alege să faci o baie în apă caldă, în care poţi să presari lavandă, de exemplu, dar evită apa fierbinte şi aburii intenşi.

Sursa

Premieră mondială: Noua Dacia Spring electrică, prezentată astăzi
Articolul anterior
România: asimptomaticii și cazurile ușoare sau medii de Covid vor rămâne acasă, nu vor mai fi spitalizați
Articolul următor
Alte articole interesante