Cum să maschezi un nas mare cu ajutorul machiajului

Fiecare dintre noi are cel puţin o zonă a corpului de care nu este mulţumită, foarte multe femei dorindu-şi o formă diferită a nasului, de obicei mai mică.

separator

Acest lucru te poate face să te simti neîncrezătoare în propriul sex appeal, însă nu e cazul să te gândeşti la o rinoplastie. Pentru conturarea nasului ai nevoie doar de două produse: un corector cu 2-3 nuanţe mai închis decât tonul pielii sau bazei tale de machiaj (fie el cremă sau pudră) şi un iluminator.

Machiajul pentru un nas lat

Pentru a obţine efectul unui nas mai îngust, va trebui să creezi iluzia unui pod al nasului mai înalt, în timp ce lateralele vor fi umbrite. Ca să obţii acest efect, trasează o linie verticală subţire de o parte şi de cealaltă a podului nasului, de la baza sprâncenei în jos. Estompează linia în direcţia pomeţilor, având grijă să nu existe o margine bine definită.

nas_lat

Aplică o tusă de iluminator pe mijloc şi pregăteşte-te să fii uimită de rezultat! Însă înainte de a trece la treabă, identifică zonele în care urmează să aplici machiajul corector. S-ar putea să fie nevoie să conturezi doar într-o zonă specifică, fie aproape de rădăcina nasului, fie aproape de vârf, caz în care vei concentra corectorul doar în acea arie.

Machiajul pentru un nas acvilin 

Pentru a îndrepta optic proeminenţa unui nas acvilin , asigură-te că linia trasată de iluminator pe podul nasului este dreaptă, iar liniile laterale sunt trasate cu corectorul în sensul opus curburii nasului.

nas_acvilin

Şi sprâncenele joacă un rol important în percepţia asupra proporţiilor nasului. O distanţă mică între sprâncene va crea automat iluzia unui nas mai îngust, aşa că noi îţi recomandăm să ai grijă atunci când îţi pensezi zona dintre sprâncene.

Machiajul pentru un nas lung sau ascuţit

Pentru a crea iluzia unui vârf al nasului mai scurt, va fi nevoie să conturezi nu pe verticală, ci pe orizontală. Aplică nuanţa mai închisă în jumătatea inferioară a nasului, împrejurul nărilor.

nas_lung

Punctează vârful nasului cu produsul iluminator şi accentuează V-ul creat de peretele nazal deasupra nărilor cu nuanţa închisă, care va crea optic iluzia unui nas mai cârn. În cazul unui vârf al nasului ascuţit, urmează aceeasi tehnică, dar nu aplica iluminator pe vârf, ci pe aripile nasului.

Sursa
Surse foto: becomegorgeous.com, pinterest.com

Tany Vander se lansează în televiziune!
Articolul anterior
Talie de viespe în șapte pași
Articolul următor
Alte articole interesante