Cum să scapi de mătreaţă dacă ai părul închis la culoare

Mătreaţa este o afecţiune a scalpului foarte des întâlnită şi nu există persoană care să nu se lovit de această problemă neplăcută. Prezenţa mătreţii este cu atât mai incomodă şi ne face să ne simţim jenate cu cât avem părul mai închis la culoare.

separator

Totuşi, pentru a scăpa de mătreaţă există mai multe tratamente naturiste. Unul dintre ele implică gutuile şi este recomandată pentru părul închis la culoare. Pentru acestă reţetă aveţi nevoie de ci 3 gutui medii, pe care le tăiaţi cubuleţe mici şi le lăsaţi la macerat într-un borcan peste care turnaţi oţet de vin. După 2 saptamani, cu oţetul obţinut vă puteţi clăti părul, după spălare. Veţi scăpa de mătreaţă, iar culoarea părului sa se va închide uşor.

RTEmagicC_cum-scapi-matreata-par-inchis_1.jpg

Frunzele de urzică tonifică şi revitalizează părul, ajutând şi la eliminarea mătreţii. Se prepară o infuzie (se toarnă apă clocotită peste urzică) şi se clăteşte părul cu ea, după ce l-ai spălat cu şampon, masând rădăcina. Infuzia trebuie lăsată să acţioneze timp de aproximativ zece minute.

RTEmagicC_cum-scapi-matreata-par-inchis_3.jpg

Şi frunzele de nuc sunt un aliat de nădejde împotriva mătreţii. Se pun 100 g frunze uscate, zdrobite în 2 litri de apă clocotită, se acoperă vasul şi se lasă 10 minute, după care se strecoară şi se foloseşte infuzia. Acest tratament diminuează mătreaţa, întăreşte rădăcina firului de păr, stimulează regenerarea lui şi îi dă reflexe brune.

?????????

Sursa

Bruschete italiene gătite de echipa Unica.md. Așa trebuie să arate o masă festivă!
Articolul anterior
Cum ar arăta vedetele dacă ar suferi de anorexie!
Articolul următor
Alte articole interesante