Cum să-ţi îngrijeşti părul când faci sport

Corpul tău bine tonifiat are nevoie şi de o podoabă capilară pe măsură. Câteva sfaturi, despre cum să-ţi îngrijeşti părul când practici sportul, îţi pot fi de folos.

separator
652x450_092573-cum-este-parul-afectat-de-transpiratie

Nu şampona zilnic părul

Dacă ai tendinţa să-ţi îngrijeşti părul în exces pentru că frecventezi sala de sport, nu e cazul. Nu este recomandat să-ţi şamponezi părul zilnic. După antrenament aplică acasă balsamul tău hrănitor pe păr, pentru 10 minute, apoi spală părul fără şampon. Nu vei reduce în acest mod cantitatea de uleiuri naturale şi vei avea părul mătăsos.

Nu pieptăna părul jilav cu peria

După ce ai lucrat intens pentru a-ţi îmbunătăţi starea fizică, părul tău are şi el nevoie  de puţină atenţie. Odată ce ajungi în vestiar, foloseşte un pieptene cu dinţii rari şi groşi, pentru a pieptăna părul, de la vârfuri spre rădăcină. Dacă îţi permite textura părului, poţi evita chiar să-l piepteni. Vei avea un păr sănătos şi fire rezistente.

Cum îţi prinzi părul în timpul antrenamentului?

Probabil că vei dori să ai părul îndepărtat de ceafă sau tâmple, într-o coadă sau coc, pentru a putea exersa cât mai confortabil. În plus, pentru a proteja părul de transpiraţie, poţi aplica dinainte de a pleca de acasă un spray cu protecţie termală, care hidratează părul şi îi păstrează textura.

Poţi folosi o bandă pentru păr

Dacă foloseşti o bentiţă pentru păr pe frunte, vei evita eficient contactul părului cu transpiraţia. În acelaşi timp, părul nu se îngraşă de la transpiraţie, ci doar se umezeşte, întrucât transpiraţia constă din apă şi electroliţi. Bentiţele vor opri, de asemenea, migrarea apei de pe faţă şi vor menţine părul cât mai uscat.  

Optează pentru un elastic gros, satinat

Cele de cauciuc dăunează firelor de păr. Cele satinate sau clamele uşurele sunt potrivite în timpul antrenamentului şi după sală.

femeie_sport

Evită daunele căldurii

La fel cum nu începi un jogging pe mușchii neîncălziţi, nu usca după antrenament părul cu feonul fără a aplica spray-uri de protecţie contra căldurii. Loţiunea va îngroșa firul de păr şi va evita deteriorarea.

Evită să fixezi părul cu spumă

Înainte de a merge la sală evită să aplici spumă de păr sau gel, care în contact cu transpiraţia, va îmbâcsi firele şi îţi va crea probleme în aranjarea părului.

Folosește şervețele de hârtie

Usucă repede părul, după ce ți-ai terminat sesiunea de antrenament, prin simpla trecere prin păr a unor şerveţele de hârtie, care vor absorbi rapid transpiraţia şi nu vor încreţi firele.

Şamponul uscat te poate ajuta

Este una dintre cele mai eficiente şi utile invenţii cosmetice pentru femei. Conţine pudră de talc, care absoarbe excesul de sebum secretat de scalp. Părul capătă un aspect proaspăt şi un plus de volum.

“Ar putea lansa un album”. Anatol Melnic cântă piese indiene!
Articolul anterior
Am cumpărat un produs expirat. Ce aș putea face în acest caz?
Articolul următor
Alte articole interesante