Cum să-ți menții părul bogat, strălucitor și fără fire albe. Rețeta femeilor Rapunzel

Femeile din satul Huangluo au intrat în cartea Recordurilor datorită lungimii părului. Potrivit tradiției, acestea nu au voie să și-l tundă decât o dată în viață, deoarece părul lung aduce bogăție, sănătate și noroc.

separator

img_3_1


Părul unei femei din această localitate are în jur de 2 metri. Pentru a-și menține părul lung, de un negru strălucitor, chiar și la 80 de ani, se spune că femeile folosesc apa de orez, care este un elixir al frumuseții.

Această rețetă este folosită de sute de ani de femeile din China, Japonia și Asia de Sud, atât pentru păr, cât și pentru piele.

Datorită vitaminelor și mineralelor din acest produs, apa  de orez are o mulțime de beneficii, printre care hidratare, hrănire și regenerare.

Cum se face apa de orez

Ingrediente:

1/2 cană orez nefiert, de preferință organic;

2 căni apă distilată sau plată.

Mod de preparare:

Se spală bine orezul pentru a îndepărta impuritățile, apoi se pune într-un vas, se acoperă cu apă și se lasă la înmuiat minim 2 ore, dar ar fi de dorit 12 ore. Cu cât durata este mai mare, cu atât efectul asupra părului și pielii va fi mai vizibil. Orezul trebuie să fie amestecat cu regularitate. Apoi, apa de orez se strecoară printr-o sită deasă și se păstrează într-un recipient din sticlă, închis ermetic, la frigider, pentru 3-4 zile.

Cum arată sora Victoriei Beckham
Articolul anterior
Un nou născut a venit pe lume cu steriletul mamei în mână
Articolul următor
Alte articole interesante