Cum te îmbolnăvește buretele de baie. Nu știai asta

Îl folosești zilnic, dar nici nu intuiești cât rău îți poate face. Buretele de baie este mai periculos decât îți imaginai. Acesta te poate îmbolnăvi.

separator

lufa

Un amplu studiu, realizat pe acest subiect, a relevat faptul că buretele de baie care se găseşte în băile tuturor poate fi extrem de periculos pentru sănătate, scrie unica.ro.

Având în vedere că oamenii nu îl usucă aşa cum ar trebui, iar buretele rămâne aproape în permanenţă în baie, într-un mediu umed, el se poate transforma într-un focar de bacterii, care vor ajunge ulterior direct pe piele.

Buretele de baie exfoliază uşor pielea. Exfolierea presupune curăţarea celulelor moarte de la suprafaţa epidermei. În situaţia în care buretele nu este curăţat periodic, cu mare atenţie şi schimbat, riscurile pentru sănătate sunt deosebit de mari. Bacteriile se dezvoltă chiar pe baza acelor particule de piele moartă.

„Buretele îţi împrăştie pe piele murdăria pe care ai curăţat-o cu o zi în urmă”, a declarat pentru Huffington Post medicul dermatolog Michele Green, din New York.

Riscurile sunt foarte mari, de la dermatite şi până la infecţii cu stafilococi. Din această cauză unii medici recomandă chiar să renunţăm la orice tip de burete de baie. În situaţia în care nu vrei să renunţi la el, trebuie să acorzi o atenţie specială curăţării acestuia, si mai ales uscării.

Buretele nu trebuie să rămână în baie între spălări, ci să fie uscat la aer curat, de preferat pus undeva la soare, iar abia apoi folosit din nou.

O tânără din Chișinău preferă calul în locul transportului public
Articolul anterior
Kim Kardashian caută o mamă surogat pentru a-i da naştere celui de-al treilea copil!
Articolul următor
Alte articole interesante