De ce japonezele nu se îngrașă niciodată

Știați că media de viață a femeilor din Japonia este de 84 de ani? Acestea de fapt dețin recordul pentru cea mai mare longevitate de pe tot mapamondul, de mai bine de 25 de ani. Din informațiile de mai jos veți putea afla de ce japonezele trăiesc mult și arată mereu tinere.

separator
japon-wom
Scriitoarea japoneză Naomi Moriyama, a studiat actvitatea mamei sale din bucătărie și a aflat răspunsurile la întrebările legate de longevitatea femeilor japoneze și le-a publicat în cartea
“Japonezele nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”.

Conform autoarei, bucătăria japoneză conține alimente care previn luarea în greutate și îmbătrânirea. Aceste alimente, precum peștele, algele, fructele, soia, orezul, legumele și ceaiul verde fac parte din meniul zilnic și toate aceste produse au efect anti-aging și contribuie la scăderea în greutate și la menținerea ei.

Mai mult, japonezilor le place să gătească acasă, iar preparatele tradiționale conțin pește la grătar, orez fiert, legume, supe, ceai verde și fructe. Japonezii sunt poporul care consumă cea mai mare cantitate de pește din lume- 10%, ceea ce este uimitor, având în vedere că ei reprezintă 2% din totalul populației.

În cartea sa, autoarea menționează că, încă din copilărie sunt învățați care sunt principiile de bază ale unei alimentații sănătoase. Aceasta include mâncatul încet și calitatea mâncării. De asemenea sunt interzise porțiile mari sau completarea porției. De asemenea fiecare preparat este servit separat.

Faptul că orezul este nelipsit de la masă este un lucru bun, întrucât este un perfect înlocuitor pentru pâine. In fapt, aceasta este diferența esențială dintre bucătăria estică și cea vestică.
In Japonia, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și conține ceai verde, orez fiert, supă, tofu, usturoi verde, alge, omletă sau o bucată de pește.

Japonezii mănâncă foarte rar dulciuri, iar atunci când o fac, porțiile sunt extrem de mici. Mulți consideră că în Japonia, femeilor nu le plac ciocolata, înghețata sau prăjiturile dar adevărul este că ele au fost învățate de implicațiile negative asupra sănătății ale consumului, pe termen lung, a produselor de acest gen.

Așa cum Moriyama concluzionează în cartea ei,

“Sportul este parte din rutina zilnică în Japonia iar pentru a menține un stil de viață sănătos ei au construit un întreg cult al mersului pe bicicletă, al mersului pe jos și al drumețiilor.”

Sursa

Potrivit presei de peste Ocean, Melania Trump are un iubit, iar Donald Trump știe tot
Articolul anterior
La 68 de ani, mama lui Enrique Iglesias arată mai bine decât multe tinere
Articolul următor
Alte articole interesante