Deschide culoarea părului în mod natural!

Dacă visezi la o schimbare de look și doreşti să îți deschizi culoarea la păr, află că te pot ajuta ingredientele naturale.

separator
618x411_1406968885ea8c350c

Deschide culoarea părului cu lămâie

Înainte să te speli pe cap, înmoaie-ți tot părul cu o soluție făcută din zeama unei jumătăți de lămâi și 200 de ml de apă caldă. Lasă să acționeze 10-15 minute, apoi spală-te pe cap ca în mod obișnuit. Nu uita să folosești și un balsam sau o mască hidratantă, pentru că zeama de lămâie este acidă, iar asta înseamnă că îți poate usca părul.
Dacă ai părul vopsit, nu folosi lămâia, pentru că soluțiile acide spală vopseaua din păr și îți lasă podoaba capilară lipsită de strălucire. La fel, nu apela la această soluție naturală dacă ai părul foarte deshidratat, pentru că îi va face rău.

vopsea_par_modif

Păr auriu cu apă oxigenată

Pentru a te decolora cu ajutorul acestei substanțe, este necesar ca mai întâi să îți speli părul. În acest mod te vei asigura că apa oxigenată va acționa uniform și nu vei obține o paletă variată de nuanțe, dar nedorită.
Usucă-ți părul cu ajutorul unui prosop, descurcă-l bine înainte de a-l decolora. Apoi, amestecă apa oxigenată cu apă rece, în proporție de 1:1 și umple un recipient de tipul unui spray. Protejează-ți mâinile cu o pereche de mănuși de plastic și începe aplicarea amestecului pe păr în mod cât mai uniform. În acest mod poți obține fie șuvițe, fie poți schimba nuanța întregului păr, în funcție de preferințe.
Apoi folosește un pieptene pentru a uniformiza suprafața părului și așteaptă 40-60 de minute pentru ca apa oxigenată să își facă efectul.
Când timpul s-a scurs, spală-ți părul cu șampon. Evită contactul ochilor și al pielii feței cu oricare dintre substanțe. La final aplică un balsam sau o mască hidratantă și las-o să acționeze timp de câteva minute. Acest pas este necesar atunci când folosești apă oxigenată pentru decolorare, deoarece peroxidul de hidrogen îți usucă firul de păr, acesta riscând să devină casant și să se rupă.

par_10_

Păr mai deschis cu mușețel

Fă-ți o cană de ceai de mușețel și lasă ceaiul să se răcească un pic, până ajunge la o temperatură suportabilă pentru tine. După ce te șamponezi (și ai spălat produsul din păr), clătește-ți podoaba capilară cu ceaiul de mușețel, apoi usucă-l.
Nici ceaiul de mușețel nu ar trebui folosit prea des, pentru că îți poate usca părul. La o zi sau două după ce ai folosit ceaiul, poți să îți faci o mască hidratantă.
De asemenea, ține minte că nu se vor vedea schimbări majore de la prima folosire, ci va trebui să mai repeți procesul până ajungi la nuanța dorită. Ce-i drept, durează mai mult timp, însă nu îți arde părul așa cum o face vopseaua de păr. Metoda aceasta nu va da rezultate dacă ai părul foarte închis la culoare sau dacă este vopsit.

Text: Victoria Sănduță

Invenție ridicolă pentru cei care suferă de flatulență
Articolul anterior
Putin a ales un loc ciudat unde își va sărbători ziua de naștere
Articolul următor
Alte articole interesante