Detoxifierea părului, o măsură de îngrijire permanentă

Știai că detoxifierea părului

separator
 reprezintă primul pas spre obținerea unui aspect sănătos și strălucitor al părului ? Ei bine, află că ea poate fi făcută prin cinci metode recomandate de celebrul stilist londonez Richard Ward.  Iată care sunt acestea.

Curățarea părului

După sezonul petrecerilor, este important ca părul să fie spălat și curățat în profunzime de impuritățile acumulate la rădăcina firului de păr. Folosiți pentru spălat șampoane cât mai naturale, care curăță și hrănesc scalpul.

Cum îți periezi părul

Pe timpul rece părul are tendința să se rupă, de asta îţi recomand să folosești un pieptene sau o perie care îți va descurca părul cu ușurință, fără să-l electrizeze. De asta pieptănatul și periatul părului este un pas esențial în detoxifierea părului.

Dietă cât mai sănătoasă

Alimentația influențează direct aspectul părului, iar o dietă echilibrată este esențială pentru sănătatea părului. Te sfătui să incluzi în dieta ta alimente care vor stimula circulația sangvină, cum ar fi nucile și alunele sau semințele și fructele de pădure. Astfel, o circulație optimă a sângelui la nivelul foliculilor firelor de păr, îți vor asigura un aspect sănătos și strălucitor. Esențial este să bei multă apă pentru că aceasta are un rol important în detoxifierea lui.

Măscuțele de păr

Pentru părul uscat și deteriorat, în special dacă este des întins cu placa, îți recomand să folosești o dată sau de două ori pe săptămână o măscuță de păr. Ideale sunt măștile cu gălbenuș de ou, miere și ulei de măsline, care se aplică pe părul umed și se lasă 15 minute să acționeze.

Mergi la coafor

Pentru un rezultat fenomenal mergi la coafor o dată la 6 – 8 săptămâni pentru tăierea vârfurilor, astfel încât părul să aibă un aspect ordonat și bine definit. Părul care a fost lăsat să crească mai mult de 12 săptămâni va arăta uscat și lipsit de stil.

Ține minte, detoxifierea părului nu este un demers pe care îl faci din când în când, ci o măsură de îngrijire permanentă.

Restaurantul Plovdiv – cel mai longeviv restaurant din Chişinău
Articolul anterior
Cum îţi poţi face singur rău crezând că te protejezi de cancer şi de boli cardiace
Articolul următor
Alte articole interesante