Din cauza unui produs de machiaj a rămas paralizată!

Schimbul de produse cosmetice şi pensule de machiaj este comun între persoane. Însă, potrivit specialiştilor, acest lucru nu ofera siguranţă. Cazul unei fete din Australia a terifiat lumea.

separator
brushes_635x250_1428349241

 

,,Perii pot transmite infecții virale și fungice’’, explică doctorul dermatolog Sejal Shah. ,,Nu se ştie niciodată ce bacterii poartă fiecare persoană. Eu nu recomand partajarea produselor de machiaj şi a periilor’’, spune dr. Shah.

O tânără în vârstă de 27 de ani din Australia stă acum într-un scaun cu rotile după ce a împrumutat o pensulă de machiaj de la prietena ei, pentru a aplica anticearcăn la un coş.

Jo Gilchristl a sesizat la scurt timp dureri la nivelul spatelui ce se înrăutățeau tot mai mult. Potrivit Daily Mail Australia, tânăra a pierdut simţul tactil la nivelul picioarelor, avea senzaţie de amorţeală în brațe şi dureri îngrozitoare în spate. După investigaţiile medicale efectuate, s-a constatat că femeia contractase MRSA, o infecţie comunitară stafilococică, periculoasă, rezistentă la antibiotice, ce s-a extins la nivelul coloanei vertebrale. Se presupune că sursa de contaminare a fost chiar peria de machiaj, împrumutată de la prietena ei ce suferea de infecţie stafilococică la nivelul tegumentului pe faţă.

Din fericire, după intervenţia chirurgicală suportată la nivelul spatelui, Jo a început treptat să se recupereze. ,,Eu lupt şi am început să învăţ să merg din nou’’, a spus Jo acum două săptămâni. ,,Am voie să mă ridic din pat şi să fac câţiva paşi şi sper lucrurile să evolueze în favoarea mea’’ . (în poză Jo şi fiul ei de doi ani).

3facdeef470133eee7783ca81016a8c1326c6246

În timp ce povestea este înfricoșătoare, experţii spun că probabilitatea ca un lucru asemănător să i se întâmple unei persoane este foarte rară. ,,Paralizia spinală din cauza stafilococilor se întâlneşte o dată la un milion de cazuri’’, explică dr. Shah. ,,Probabil că cele mai frecvente cazuri sunt provocate de infecţiile de stafilococ şi streptococ, întrucât acestea sunt cele mai comune cauze de infecţii ale pielii în general. Cu toate acestea, nu toate tulpinile de stafilococ sunt la fel de grave, precum cele rezistente la antibiotice, afirmă doctorul.

Nu este bine ca produsele şi pensulele de machiaj să fie partajate, sugerează doctorul, pentru a evita transmiterea bacteriilor altor persoane. De asemenea, referitor la produsele proprii, Dr. Shah recomandă folosirea acestora doar în limitele termenului de valabilitate şi curăţarea regulată a pensulelor. ,,Orice persoană care foloseşte pensule de machiaj trebuie să se asigure că acestea sunt spălate cel puţin o dată în săptămână cu apă şi săpun’’, spune dr. Shah. ,,Nu merită riscul’’.

Luptă cu celulita de pe brațe!
Articolul anterior
Acestea sunt cele mai bune alimente pentru zilele de detoxifiere
Articolul următor
Alte articole interesante