Fii frumoasă la orice vârstă!

La fiecare vârstă suntem frumoase

separator
: la 20 de ani vorbim de frumuseţea tinereţii, la 30 de frumuseţea încrederii în sine, la 40 –de frumuseţea maturităţii, iar la 50 de ani de frumuseţea experienţei de viaţă.

Fii frumoasă la orice vârstă!

Dacă vei evita factorii de risc: alcoolul, tutunul,  lipsa somnului şi vei îngriji corect tenul tău, te vei bucura de o piele sănătoasă şi frumoasă pe tot parcursul vieţii.

20La 20 de ani

La această vârstă pielea tenului este tânără, lipsită de riduri şi principalele probleme care pot apărea sunt cele specifice tipului de ten pe care îl ai sau cele legate de apariţia acneei. De aceea în această perioadă este indicat să foloseşti o soluţie blândă de curăţat pentru ten acneic şi creme ce au în compoziţia lor substanţe active antioxidante precum vitaminele C, A, şi E sau extract de ceai alb. În anotimpul cald, îţi poţi proteja tenul folosind o cremă de protecţie cu SPF 15. Seara demachiază-te neapărat şi foloseşte o loţiune de tonifiere a tenului.

La 30 de ani

La această vârstă, apar primele semne ale îmbătrânirii,  pete, uscăciune şi linii fine în jurul ochilor şi gurii. În această perioadă ingredientele cheie pentru hidratarea şi purificarea tenului sunt uleiul de măsline şi cel de jojoba. Este necesar să începi să foloseşti cremele antirid cu factor de protecţie de cel puţin 25. Acestea nu le aplici doar când ai deja riduri, ci atunci când mai poţi amâna apariţia lor.

40La 40 de ani

Din cauza reducerii cantităţii de colagen şi a fibrelor de elastină, vei observa că pleoapele încep să se lase, ca şi sprâncenele sau zonele de sub ochi.

Dar, folosind un exfoliant pe bază de microcristale şi  o cremă emolientă bogată în glicerină,  magneziu şi zinc, poţi reda parţial strălucirea tenului.

Şi tratamentele dermatologice pot determina rezultate semnificative la această vârstă, care să te facă să simţi că merită efortul.

women of different ages 1La 50 de ani

Femeile la 50 de ani încep să sufere o reducere a grăsimii superficiale şi a capacităţii tenului de a reţine apa, ceea ce duce la riduri mai pronunţate.

Pentru atenuarea îmbătrânirii cea mai bună alegere constă în alegerea unui produs care este puternic hidratant şi care are factor de protectie solară, bazat pe substanţe uleioase. De asemenea, acesta ar trebui să includă ingrediente antiimbătrânire şi care determină producerea de colagen, cum ar fi acid retinoic şi acid hialuronic.

60La 60 de ani şi peste

Cele mai mari îngrijorări pentru această perioadă sunt legate de uscăciune accentuată şi exfoliere, care pot să apară din cauza nivelului scăzut de estrogen, ce provoacă o diminuare a producţiei naturale de substanţe uleioase.

Combate uscăciunea cu unt de shea şi seruri care conţin fitoestrogeni, precum extractul de soia. Pentru curăţarea tenului alege produse de tip gel şi aplică un ser care conţine vitamin C, apoi o cremă hidratantă care are şi factor de protecţie solară.

Sursa: http://www.ziare.com

Invazia mireselor, în centrul capitalei!
Articolul anterior
Sexul în apă
Articolul următor
Alte articole interesante