Fondul de ten – nelipsit din poșeta ta!

În acest articol vei descoperi istoria unui produs fără de care nici un actor nu iese pe platoul de filmări, nici un artist nu apare în scenă și nici o femeie care se respectă, nu se afișează în public. Vezi, cum îți alegi fondul de ten care ți se potrivește.

separator

Fondul-de-ten-nelipsit-din-poșeta-ta

În 1914 fondul de ten era folosit doar de actori pe platoul de filmări. Avea o formă de vopsea uleioasă care se aplica foarte dificil și se îndepărta la fel de incomod. Abia în 1924 acest produs cosmetic a suferit o modificare revoluționară de conținut,  înlocuind aspectul de mască facială cu un produs ce conferea tenului un aspect natural, tonifiant. Elizabeth Taylor a fost prima actriță care a promovat fondul de ten în schimbul unui onorariu extrem de modest, 1 dolar!
Alege corect fondul  de ten în dependență de tipul pielii
Fondul de ten îl poți folosi de la o vârstă timpurie. Îți recomand în mod special crema colorantă, care este foarte fluidă și este perfectă pentru hidratarea pielii tinere.

Este absolut greșit să consideri că fondul de ten încarcă fața ca o mască. Ales corect, el hidratează pielea, și o menține tânără protejând-o de agenții externi.

Fondul de ten lichid

are o putere mai mică de acoperire și este potrivit pentru perioada estivală. Nu este indicat persoanelor cu ten gras care ar fi indicat să pledeze pentru un fond de ten compact pudră.
Fondul de ten profesional se folosește doar pentru ocazii speciale. Deși acoperă perfect imperfecțiunile pielii, nu poate fi folosit pentru machiajul zilnic.

E bine să știi:

1.Fondul de ten nu se testează pe mână pentru că aceasta are o altă textură a pielii. Cel mai indicat este să-l testezi pe gât sau pe bărbie.

2. Fondul de ten se testează îmbibându-l în piele. Îl lași să se usuce, atunci poți vedea dacă ți se potrivește culoarea.

3. Acest produs cosmetic se aplică cel mai reușit cu degetele sau buretele. Nu permite-ți nimănui să folosească același burete.

4. Fondul de ten se aplică și pe o porțiune de gât.

5. Este absolut necesar să demachiezi seara corect tenul. Curățarea în profunzime cu ajutorul unui disc și demachiant va fi urmată de o hidratare intensă cu o cremă de noapte.

6. Dacă ai o piele problematică, suferi de acnee, mergi la dermatolog pentru consultație și tratament. Nu folosi produsele promovate în sursele mass-media, recomandate de prietene sau persoane incompetente.

alte Articole interesante