Gimnastica pentru unghii le menţine sănătoase

Dacă nu ai mereu timp să ajungi la un salon, îți dezvălui câteva secrete care te vor ajuta să obţii unghii frumoase și rezistente!

separator

unghii_casante1Masajul cu ulei

Poți alege orice tip de ulei care îl ai în casă. Aplică-l în fiecare seară la baza fiecărei unghii și masează circular. Apoi, împinge ușor cuticula în spate. Uleiul îți va hidrata unghiile și va strânge cuticula. Astfel nu va crește lipită de unghie!

Atenție la acetonă!

Unii solvenți din acetone conțin foarte mult alcool, care slăbește unghia. Iar lipsa hidratării este una din problemele care duc la apariția exfolierii și îngălbenirii unghiei.

O poți preveni foarte ușor dacă adaugi o picătură de cremă hidratantă în acetona cu care urmează să le ștergi. Însă pentru un rezulatat și mai bun poți folosi un dizolvant blând și dischete demachiante din bumbac.

Gimnastica pentru un­ghii

Specialiștii spun că unele exerciții ajută la îmbunătățirea fluxul sanguin către baza unghiei și le mențin sănătoase și puter­nice. Iată un exemplu: îndoaie degetele ambelor mâini către palme și sprijină unghiile de mâna stângă cu cele de la mâna dreaptă.

Apasă ușor și menține așa 10 secunde. Poți să faci acest exercițiu de câte ori vrei tu și în orice moment al zilei!

Sursa

Incident șocant la o grădiniță din capitală. O asistentă medicală a fost găsită în biroul său, fără suflare
Articolul anterior
Astăzi, se împlinesc 70 de ani de la cel mai mare val de deportări din Basarabia
Articolul următor
Alte articole interesante