Patricia Farris, dermatolog din New Orleans şi profesor la Universitatea din Tulane, oferă câteva sugestii pe care le poţi lua în considerare atunci când mergi la du

,,Cea mai mare problemă la adulţi este descuamarea pielii. Cu vârsta, glandele încep să producă mai puţin ulei, iar pielea se usucă”, spune dr. Farris.
Iată, potrivit dermatologului, ce greşeli faci la duş:
Foloseşti apă fierbinte
,Apa fierbinte dizolvă şi elimină prea mult uleiurile naturale de pe piele. În plus, aceasta poate cauza chiar mâncărime şi erupție cutanată. Dr. Farris recomandă apa călduță, mai ales dacă pielea este fragilă şi uscată.
Stai prea mult în duş
Cele mai multe persoane petrec în duş în jur de 30 de minute, dar mulți experți consideră că 10 minute sunt suficiente, altfel vei lipsi pielea de umiditate.
Foloseşti săpun deodorant
Deodorantele, săpunurile antibacteriene, parfumurile înlătură umiditatea pielii și provoacă descuamarea. Un săpun hidratant păstrează pielea mai tânără. ,,Când sunteți la cumpărături evitaţi în mod clar: săpunuri cu parfum, triclosan, culori sintetice, formaldehidă, sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate – toate acestea usucă excesiv pielea”.
Hidratează pielea imediat după duş
Nu aştepta prea mult după duş pentru a hidrata pielea. Numărul trei este magic în acest sens, spun dermatologii, întrucât este greşit să faci hidratarea mai târziu de trei minute după ce ai ieşit din duş. Hidratare corectă: după duş tamponează uşor pielea cu prosopul, fără a usca excesiv. Apoi, aplică crema hidratantă, masând tot corpul. ,,Foloseşte crema după duş înainte de a se evapora toată apa de pe suprafaţa pielii, altfel hidratarea nu-şi are rostul”, afirmă dermatologul.
Pune prosopul la uscat după ce faci duş
Umiditatea persistentă va încuraja dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor în prosop.
Nu spăla zilnic părul
,,Cei care au părul subţire, fin sau delicat ar trebui să-l şamponeze nu mai mult de două ori pe săptămână, pentru a menține producția uleiului natural şi echilibrul de umiditate”, spune dr. Andrea Hayden, directorul Asociației Internaționale de Tricologie.
În schimb, dacă ai părul aspru sau ondulat, încearcă o dată la șapte zile. În acelaşi timp, poţi împrospăta părul la mijlocul săptămânii, dacă este necesar, prin simpla aplicare a balsamului pe păr și clătire.
Alege corect şamponul
Cu vârsta, părul îşi pierde din proteine, elasticitate și densitate. Şampoanele “sulfate-free” sunt mai blânde şi evită fragilitatea. Dacă părul este predispus la rupere, este recomandat un tratament condiționat pe bază de proteine o dată pe lună, pentru a restabili structura firului de păr.