Harbuzul – beneficii pentru frumuseţe!

Este sezonul pepenilor şi toată lumea îi adoră. Sunt ideali în diete şi detoxifiere, dar nimeni nu se aştepta la minunile pe care le fac pentru ten.

separator
pepene_04_b592889c89

Pepenele ne ajută să avem o piele mai fină şi mai strălucitoare. Secretul: acest fruct conţine apă în proporţie de 90%. Astfel, pepenele roşu hidratează tenul, stimulează producţia de colagen şi conferă fermitate pielii; acizii din pepene au proprietăţi exfoliante; are efect diuretic şi curaţă corpul de toxine, lăsând pielea luminoasă.

imagesO mască ideală pentru un ten uscat ar fi cea din pepene roşu şi miere. Mai exact, amestecaţi o lingură de suc de pepene roşu cu o lingură de miere şi aplicaţi masca pe faţă. Apoi o lăsaţi să acţioneze 15-20 de minute, după care se clăteşte cu apă călduţă.

Pentru ridurile fine combinaţi o lingură de suc de pepene roşu cu o lingură de avocado mărunţit. Aplicaţi masca şi lasaţi-o în jur de 20 de minute, după care îndepărtaţi-o cu apă caldă. Vitamina C din pepene acţionează ca un antioxidant şi protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi şi îi conferă fermitate.

Sursa

Aerul condiţionat ne îmbătrâneşte!
Articolul anterior
Cum e să fii stewardesă în Dubai, din povestirile unei românce
Articolul următor
Alte articole interesante