Ingrediente naturale de curățare a tenului

Atunci când ne referim la curățarea tenului, unele din noi fie “mai uită să-l curețe” altele îl curătă prea mult, sau cu produse nepotrivite tenului lor. Tenul nostru este delicat de aceea este suficient să fie curățat de două ori pe zi, dimineața și seara.

separator
3-ingrijirea-tenului-fetei-in-perioada-rece-a-anului

E important ca, orice tip de ten ai, să folosești ca produs de curățare unul care nu conține detergenți. Citricele, produsele lactate și oțeturile sunt ingredientele principale pentru obținerea unei soluții de curățare a tenului. Mierea și bicarbonatul de sodiu sunt “bază” pentru scruburi. Printre multele proprietăți fantastice ale mierii, subliniez încă una: este un antibacterial de nădejde cu prorietăți emoliente naturale. Așadar, vă propun să vă creați propria voastră solutie de curățare, în funcție de fiecare tip de piele.

14Rețeta de bază:

  • 2 linguri de bicarbionat de sodiu
  • 1 linguriță de miere naturală
  • 1 linguriță de pulpă de castravete pasat

Adaugă la rețeta de bază următoarele:

  • Tenul sensibil: adaugă 1 sau 2 lingurițe de iaurt simplu
  • Tenul normal: adaugă 1 sau 2 lingurițe de suc proaspăt de portocale
  • Tenul gras/acneic: adaugă 1 linguriță oțet de mere
image copy
Lili Psarudakis,
cosmetolog, estetician

Urmăriţi  pagina de Facebook a esteticianului Lili Psarudakis şi veţi găsi o mulţime de reţete de creme şi serumuri, demachiante şi măşti absolut naturale.

Estetician cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul cosmeticii faciale şi corporale, Lili Psarudakis a activat în saloane de top din Thessaloniki-Grecia unde a deţinut şi propriul său institut de înfrumuseţare. Repatriată de curând în România, Lili activează în prezent în Bucureşti. Specializată la branduri internaţionale Estee Lauder, La Prairie, Shiseido, Sothys şi Bruno Vassari, Lili este de asemenea o promotoare a cosmeticii naturale.

Vezi aici noul videoclip Gândul Mâței!
Articolul anterior
Femeile îşi doresc maşină mai dotată ca a vecinei şi un iubit la fel de “dotat” ca al şefei!
Articolul următor