Îngrijeşte corect tenul toamna

Toamna, tenul are nevoie de o îngrijire specială, după efectele nocive ale razelor ultraviolete şi temperaturilor nefavorabile din acest sezon. Iată de ce ar trebui să ţii cont pentru a te bucura de un ten sănătos chiar și când vremea de afară e rece şi umedă.

separator
slideee.gif-2

Curăţare blândă

Tenul are nevoie de o îngrijire, adaptată noilor condiţii meteorologice. Pentru demachiere, renunţă la gelurile de curăţare şi la demachiantele doi în unu şi foloseşte loţiuni de curăţare sau, în cazul tenului uscat, un demachiant cu proprietăţi hidratante. Iar în loc de tonicul astringent folosește unul bogat în vitamine, fără alcool.

Cremele hidratante

Vremea rece afectează în special tenurile uscate, iar folosirea cremelor hidratante este esenţială. Dacă ai peste 30 de ani folosește cremele cu retinol, vitaminele A şi C, ca o metodă de prevenire a îmbătrânirii pielii. Pentru zi folosește creme nutritive sau hidratante, cu o textură uşoară, iar pentru noapte alege cremele foarte hidratante.

Tratamente cu fructe și legume

Toamna poţi profita din plin de fructe şi de legume. O mască din roşii este ideală pentru tenul gras datorită proprietăţilor astringente. Cea de struguri ajută la o exfoliere delicată, iar pentru tenul uscat poţi încerca pepene galben în combinaţie cu un gălbenuş de ou. Înainte de a aplica masca foloseşte un exfoliant care conţine enzime din fructe pentru a scăpa de celulele moarte de la nivelul pielii.

Alimentaţia

Cel mai important lucru pentru un ten frumos este să ai o alimentaţie sănătoasă. O cură de fructe şi legume prospete şi consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi te vor ajuta să ai un ten luminos şi sănătos iar un supliment de vitamina C este mereu binevenit.

Atenţie la zonele sensibile

Nu uita de gât şi decolteu. Aceste două zone sunt foarte sensibile şi adesea uitate în ritualul de frumuseţe. Foloseşte un scrub atât pe gât, cât şi pe decolteu o dată pe săptămână şi nu uita când te dai cu cremă pe faţă să te dai şi pe aceste două zone. În plus, pentru un bust ferm şi seducător poţi folosi în fiecare seară, după duş, o cremă specială pentru acestă zonă.

Sursa

Vera Brejneva a căzut de la o înălţime de 3 metri
Articolul anterior
Moldovencele care au schimbat lumea modei!
Articolul următor
Alte articole interesante