Îți vopsești părul acasă?

Vopsitul părului acasă este o provocare, însă cu puțină îndemânare și cu ajutorul sfaturilor de mai jos vei putea obține rezultate frumoase.

separator
iti-posesti-parul-acasa

1. Alege tipul de vopsea care ți se potrivește. Există vopsele temporare, semi-permanente și permanente.

2. Asigură-te că nuanța pe care ai ales-o se potrivește cu tenul tău și fii atentă ca actuala ta culoare să nu afecteze rezultatul final.

3. Citește cu atenție instrucțiunile și respectă-le.

4. Timpul de menținere a vopselei pe păr nu trebuie depăşit. Iar dacă vrei o nuanță mai puternică și mai intensă, poți mări durata.

5. Este indicat să aplici vopseaua pe părul gras, deoarece sebumul îți va proteja scalpul de efectele dăunătoare ale chimicalelor aflate în vopsea, precum amoniacul și perhidrolul.

6. Actualele produse de colorare a părului sunt mai “blânde” cu părul tău, dar asta nu înseamnă că nu pot avea efecte negative asupra scalpului și a firului de păr. Verifică mai întâi dacă nu ești alergică la unul dintre ingredientele produsului mai ales dacă este o vopsea pe care nu ai mai folosit-o.

7. Poţi să eviți petele de vopsea de pe față sau de pe gât, folosind vaselina cosmetică. Dacă aplici vaselina de-a lungul liniei părului, aceasta va funcționa ca o barieră între piele și vopsea.

8. Nu ai obţinut culoarea la care visai? Nu aplica altă vopsea până nu trece cel puțin o lună ca să nu deteriorezi părul.

9. Părul vopsit necesită foarte multă îngrijire, deoarece chimicalele din vopsea îl usucă și îl deshidratează. De aceea, de fiecare dată când îți speli părul, folosește un balsam hidratant, special pentru părul vopsit.

alte Articole interesante