Lămâia usucă şi irită tenul

Uneori produsele naturale în stare brută ne afectează tenul, chiar dacă conţin unele ingrediente benefice pentru sănătatea tenului. Iată cele mai frecvente mituri şi greşeli pe care le facem în ritualul zilnic de îngrijire a tenului. 

separator
bun

Sucul de lămâie este benefic pentru tonifierea tenului

Fals. Sucul citricelor poate afecta pielea atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Primele simptome sunt erupţiile cutanate iritante sau arsurile. În plus, lămâia usucă tenul şi poate distruge stratul ce protejează pielea împotriva bacteriilor.

Cumpărarea produselor organice fără a verifica eticheta

Noua tendinţă în lumea cosmetică, produsele bio, capătă tot mai multă amploare, însă trebuie să fii atentă în alegerea acestor produse. Ca şi în cazul sucului de lămâie, cosmeticele care conţin ingrediente brute (precum untul de shea sau nuca de cocos) pot fi foarte dure pentru piele.

Evită uleiul pentru tenul gras

Sebumul, substanţa secretată de glandele sebacee, hidratează pielea dacă este prezent în cantităţi normale. În cazul unui ten gras, folosirea uleiurilor, chiar cu indicarea pentru acest tip de piele, poate duce la apariţia acneei.

Ignorarea tipului tău de ten

Este foarte important să ştii ce tip de ten ai, pentru a putea alege produsele care ţi se potrivesc. De exemplu, nu se recomandă folosirea acidului salicilic pe tenul uscat întrucât îţi irită şi deshidratează pielea. Dacă nu îţi poţi recunoaşte tipul tenului poţi consulta medicul dermatolog pentru o diagnosticare precisă.

Neglijarea peeling-lui

Exfolierea este o metodă dermato-cosmetică aplicată acasă sau la salon prin care celulele moarte şi reziduurile pielii sunt eliminate. Peeling-ul facial stimulează reînnoirea celulară, reduce ridurile şi stimulează producerea de colagen. Dacă nu vrei sa apelezi la peeling-ul chimic, îţi poţi prepara acasă un gomaj cu ingrediente care curăţă şi îngrijesc pielea.

Șerveţele demachiante

Şerveţelele demachiante nu au puterea de a curăţa pielea în totalitate, reziduurile cosmetice rămase în porii feţei provocă iritaţii.

Stai la birou cu mâinile pe faţă?

Încearcă să observi de câte ori îţi atingi faţa întâmplător sau cu scop în timpul unei zile –  evident cu mâinile murdare. Renunţă la acest obicei şi asigură-te că toate obiectele care intră în contact cu tenul tău (faţa de pernă, ecranul telefonului mobil, prosopul) sunt curate.

Sursa

Cum îl convingi să te ceară de soție!
Articolul anterior
Desert dezastruos primit de o femeie la petrecerea de logodnă
Articolul următor
Alte articole interesante