Masca cu dovleac salvează tenul cu probleme!

Dovleacul tratează o serie de probleme ale pielii: uscăciune, coșuri sau exces de sebum.

separator

Și asta deoarece dovleacul este bogat în nutrienți esențiali pentru sănătatea pielii: vitamina A calmează și catifelează pielea; vitamina C are acțiune antioxidantă; vitamina din complexul B-urilor, îmbunătățește circulația în corp; iar vitamina E și vitamina K oferă strălucire.

buna de plasat

Mai jos vezi câteva tipuri de remedii naturiste cu dovleac, în funcție de problemele tenului.

1. Mască cu dovleac și smântână pentru pielea uscată

Pentru a putea folosi dovleacul în tratamentul facial, nu uita să-l fierbi înainte, iar apoi să-l amesteci într-un blender până când obții un piure fin. Dacă însă ai ten uscat, folosește o lingură de pastă de dovleac, o lingură de smântână și o linguriță de miere. Combină ingredientele și aplică masca pe fața curată și umedă. Las-o zece minute, iar apoi îndepărteaz-o cu apă călduță.

2. Mască cu dovleac și lămâie pentru pielea grasă

Amestecă o lingură de piure de dovleac cu o lingură de suc de lămâie sau oțet de mere. Poți să mai folosești și zahăr brun alături de ingredientele de mai sus dacă vrei să obții un exfoliant. Aplică masca pe față și curăță pielea cu mișcări circulare, dar blânde. Las-o să acționeze 15 minute, iar apoi clătește fața cu apă călduță.

3. Mască cu dovleac și albuș de ou pentru ten acneic

Combină o lingură de piure de dovleac cu un albuș de ou. Amestecă ingredientele cu o furculiță sau cu mixerul. Aplică masca pe toată suprafața feței, evitând zona ochilor și a gurii, iar după ce se usucă în totalitate, îndepărteaz-o cu apă călduță. Albușul de ou va îmbunătăți și mai mult acțiunea dovleacului, aceea de a controla excesul de sebum și apariția coșurilor. Dacă ai pielea ternă, adaugă la această mască și o lingură de lapte, pentru o mai mare luminozitate.

Mărimea penisului poate fi determinată după lungimea degetelor?
Articolul anterior
Vedete ruseşti şi mamele lor
Articolul următor
Alte articole interesante