Masca cu orez care te întinereşte!

Din cele mai vechi timpuri, femeile japoneze folosesc, în cosmetică, beneficiile extraordinare ale orezului, iar frumusețea și delicatețea lor sunt datorate, în mare parte, acestui dar al naturii, pâna la urmă atât de banal.

separator
kak_v_1
Orezul este o sursă fantastică de acid linoleic și de squalen – acesta din urmă un puternic antioxidant, care stimulează producerea de colagen. Colagenul este elementul-minune, care întârzie formarea ridurilor și protejează pielea de influența nefastă a soarelui.


În plus, orezul are un bogat conținut de vitamina E și de gamma-oryzanol – un element vestit prin capacitatea sa de a proteja inima și de a scădea nivelul colesterolului din sânge.

Din păcate, marea majoritate a oamenilor, exceptându-i, firește, pe japonezi, nu știu toate aceste lucruri. Iar orezul chiar face minuni, atunci când este vorba de tinerețea fără bătrânețe. Vă recomandăm să experimentați masca următoare, al cărei rol este să îmbunătățească culoarea tenului dvs și să netezească nesuferitele riduri care vi s-au instalat pe chip.

orez_06541400
Iată de ce anume aveți nevoie :
– 3 linguri de orez
– o lingură de lapte
– o lingură de miere de albine

Iată cum se pregătește masca-minune : Se fierbe bine orezul și se strecoară. Păstrați apa rezultată în urma fierberii. Adăugați la orezul fiert o lingură de lapte cald și o lingură de miere încălzită și ea.

Întindeți această mască pe fața bine curățată și uscată. Lăsați-o până se întărește. Iar apoi spălați-o cu ajutorul apei în care a fiert orezul.

Aceasta din urmă deține puternice proprietăți antioxidante. Ea hidratează pielea și stimulează circulația sangvină. Dincolo de aceste calități, ea contribuie și la înlăturarea petelor de pe piele și, mai mult, vindecă procesele inflamatorii de la nivelul acesteia. Fiertura cu pricina este recomandată chiar și înainte de a merge la plajă : ea vă va hidrata pielea și o va feri de apariția ridurilor suplimentare.

Pentru obținerea unor rezultate optime, specialiștii recomandă folosirea acestui tip de mască cel puțin o dată pe săptămână.

Sursa

Victor Micușa și alți doi stiliști au coafat femeile de la penitenciarul Pruncul
Articolul anterior
Pește radioactiv în magazine. Atenție, alertă de ultimă oră!
Articolul următor
Alte articole interesante