Măști eficiente pentru un ten uscat!

Tenul uscat este cel mai predispus la riduri și probleme. Astfel are nevoie de o îngrijire și hidratare specială pentru a-l menține sănătos. Dacă nu ai încredere în produsele din farmacii, află că ingredientele naturale sunt cele mai potrivite. De aceea, îți propun câteva retețe de măști naturale pentru un ten uscat.

separator
Frumoasă-și-fără-cheltuieli

Mască pe bază de albuș de ou și miere

Mască pe bază de albuș de ou și miereEste bine știut că albușul de ou este bun pentru toate tipurile de ten, în special cel uscat. Pentru a prepara o mască acasă, tot de ce ai nevoie este: un albuș de ou, o linguriță de miere și o linguriță de lapte gras. Amestecă toate ingredientele și aplică masa formată pe față. Dacă ți se pare prea lichidă, poți să mai adaugi o linguriță de miere. Las-o pe față 20 de minute, iar la final clătește față cu apă călduță.

Mască pe bază de măr

Mască pe bază de mărTenul uscat are mereu nevoie de hidratare, iar mărul este ingredientul perfect.  Pentru masca cu măr ai nevoie de 1/4 măr copt pasat bine cu furculiță, o linguriță de miere și una de fulgi de ovăz. Amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează și aplică masca pe fața timp de 10 minute. La final clătește foarte bine fața.

Mască pe bază de ulei de măsline, miere de albine și albuș de ou

Mască pe bază de ulei de măsline, miere de albine și albuș de ouAceasta este combinația ideală pentru tenul uscat. Pentru a face această mască ai nevoie de un albuș de ou, o lingură de miere și o linguriță de ulei de măsline. Încălzește puțin mierea, combină toate ingredientele și amestecă până se omogenizează. Aplică masca pe față și gât, las-o 15 minute, apoi clătește fața cu apă călduță.

Masca cu banane și iaurt

Masca cu banane și iaurtAceasta este o mască hrănitoare, totodată curăță tenul. La pregătirea ei ai nevoie de: două banane mai crude, o lingură de miere și o jumătate de pahar de iaurt.

Pune în mixer ingredientele (amestecul trebuie să fie cât mai omogen). După care pune pasta obținută pe ten timp de 20 de minute (până aceasta se usucă). Îndepărteaz-o cu apă calduță.

Mască cu ovăz

Mască cu ovăzFăina din ovăz combinată cu apă este foarte bună pentru calmarea tenului uscat. Pielea se curăţă foarte bine și nici nu mai ai nevoie de săpun. Tot ce trebuie să faci este să moi puțină făină cu puțină apă. O aplici pe față și lași 10-15 minute. Apoi clătește fața cu apă călduță.

Reține: înainte de a-ţi aplica o mască, trebuie să-ţi cureţi bine tenul şi gâtul. Masca se ţine pe faţă şi pe gât, evitând zona ochilor, maxim 30 de minute şi se îndepărtează cu apă călduţă.

Faci bine atunci când îţi disciplinezi copilul? Sfaturi de aur de la un psiholog experimentat
Articolul anterior
Cu drag de mama: Lilia Ioviță, fondatoarea Women’s Summit Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante