Nu face asta dacă vrei o manichiură durabilă!

Manichiura ta nu rezistă mai mult de două-trei zile? Cu siguranță, faci mai multe lucruri care duc la ruperea unghiilor și la cojirea ojei. Iată ce nu trebuie să faci dacă-ți dorești unghii rezistente!

separator
150392208

Băile fierbinţi

Apa caldă şi oja nu fac o echipă prea bună. Iar cu cât apa este mai fierbinte, cu atât riscul ca manichiura ta să fie deteriorată este mai mare. Este valabil şi pentru timpul petrecut în apă. Cu cât stai mai mult, cu atât mai repede oja se dezintegrează. Evită baile lungi în cadă, mai ales imediat după ce ţi-ai făcut unghiile, alegând în schimb duşurile de scurtă durată, cu apa la o temperatură medie.

Produsele de curăţeniethumb_tendinte-manichiura-2014-18

Multe dintre produsele pe care le foloseşti în locuinţa ta pentru a curăţa şi igieniza au un efect dezastruos asupra manichiurii tale. De aceea este foarte important să porţi mănuşi de fiecare dată când faci curăţenie, dar şi când speli vase. Îţi vei păstra astfel manichiura intactă mai mult timp.

Îţi treci degetele prin păr

Este vorba despre părul ud, imediat după baie. Aşa cum am spus mai sus, oja de pe unghiile tale este foarte vulnerabilă după ce ai stat în apă. Iar obiceiul de a-ţi trece degetele prin părul ud creşte smnificativ riscul ca manichiura să fie distrusă. Foloseşte un pieptene rar pentru a-ţi descurca cu grijă părul şi evită să-ţi trece unghiile pin păr imediat după baie.

sursa

Mituri spulberate despre virusul HPV
Articolul anterior
Cum arată mama Mihaelei Rădulescu!
Articolul următor
Alte articole interesante