O nouă inovaţie în domeniul frumuseţii- şamponul uscat!

5379c05cde579Deşi peste hotare şamponul uscat a ajuns să fie un produs indispensabil pentru multe femei, la noi încă nu a ajuns să fie utilizat. Iată tot ce trebuie să ştii despre şamponul uscat:

separator

Un şampon uscat este o pudră care, distribuită dintr-un recipient de tip spray, absoarbe uleiul de pe păr şi scalp pentru a nu fi vizibil. El poate să mai conţină şi ingrediente parfumate, care să mascheze mirosul părului murdar.

Altfel spus, şamponul uscat îţi reîmprospătează părul fără să-l treci prin spălare, clătire, uscare şi aranjare.

Şamponul uscat nu poate să înlocuiască o spălare normală, ci doar amână acest proces pentru 1-2 zile. Folosit între spălări, el micşorează frecvenţa acestora, dar nu curăţă părul, aşa cum ar face spălarea obişnuită, însă absoarbe sebumul şi uleiurile redând părului un aspect proaspăt.

utilizare-sampon-uscat

Şamponul uscat se distribuie la rădăcina părului, uniform, prin pulverizare, pe tot scalpul, după care se lasă câteva minute să acţioneze. Cele moderne nu numai că împrospătează părul, dar oferă şi un plus de volum, pe lângă strălucire şi un miros plăcut al podoabei capilare.

Un şampon uscat tear ajuta:

  • samponÎntre spălări, în cazul în care părul se îngraşă prea repede, sau pentru a înlocui o spălare, dacă acest lucru se face zilnic;
  • Este potrivit pentru vacanţele scurte de două-trei zile, pentru a curăţa părul şi a-l păstra în formă;
  • Folosirea şamponului uscat ar fi o modalitate de a reîmprospăta şuviţele după o zi de muncă, redându-le volum şi aspect îngrijit, dacă, mai ales, ai nevoie să ieşi în oraş şi nu dispui de timp suficient pentru o spălare tradiţională a părului;
  • acest lucru este valabil şi după ora de sport de la sală, când părul poate să-şi piardă din volum datorită sebumului şi transpiraţiei.

Aşadar, un şampon uscat nu ia locul spălărilor normale, însă ar fi o soluţie dacă eşti în criză de timp şi ai nevoie instant de un păr îngrijit sau dacă ţi se pare că ai ajuns să îţi speli părul prea des.

Surse:

http://www.wikihow.com/Use-Dry-Shampoo
http://www.divahair.ro/frumusete/ingrijirea_parului/tot_ce_trebuie_sa_stii_despre_samponul_uscat

Dezvăluiri cutremurătoare despre viața Mirabelei Dauer!
Articolul anterior
Angela Gonța o va înlocui pe Natalia Cheptene la tv?
Articolul următor
Alte articole interesante