Pericolul şerveţelelor demachiante!

Ştiai că şerveţelele umede demachiante îţi fac mai mult rău decât bine? De curând s-a descoperit că unul din conservanţii utilizaţi la producerea şerveţelelor umede demachiante este responsabil de reacţii alergice la nivelul tenului.

separator
servetelele_demachiante_53851000

Unul din conservanţi, denumit methylisothiazolinone sau în prescurtare, pe unele ambalaje apare ca MI, al cărui scop este să ţină bacteriile sub control, este vinovat de creşterea cazurilor de dermatită de contact în rândul persoanelor care utilizează şerveţele umede demachiante.

Şerveţelele-demachianteSocietatea Americană de studiu a dermatitei de contact a raportat că MI a primit “Oscarul” în 2013 pentru rolul principal  – Alergenul Anului.  Medical Journal of Dermatolgy, de asemenea punctează că în ultimii doi ani, medicii dermatologi se confruntă cu o explozie a dermatitelor de contact cauzate de “minunatul” MI.

Şi cum popularitatea şerveţelor umede demachiante este în creştere, se raportează tot mai multe cazuri de dermatite. Şi chiar dacă MI se găseşte şi în şampoane şi săpunuri, şerveţelele umede demachiante sunt totuşi cele care dezvoltă cele mai multe probleme alergice. Şi asta pentru că atât şamponul cât şi săpunul nu rămân pe piele, spre deosebire de demachiantul din şerveţelele umede.

le-folosesti-zilnic-insa-nu-stii-cat-sunt-de-nocive-cum-dauneaza-sanatatii-tenului-utilizarea-servetelelor_size1Iar statisticile nu sunt deloc prietenoase, în Europa 3% din populaţie este în acest moment alergică la MI, iar procentul creşte de la an la an.

Aşadar, asigură-te că MI nu ajunge în coşul tău de cumpărături şi nici pe faţa ta. Citeşte cu atenţie ingredientele descrise pe pachetul de şerveţele umede demachiante. Din fericire, acest ingredient apare numai sub numele de methylisothiazolinone sau MI.

image copy
Lili Psarudakis,
cosmetolog, estetician

Urmăriţi  pagina de Facebook a esteticianului Lili Psarudakis şi veţi găsi o mulţime de reţete de creme şi serumuri, demachiante şi măşti absolut naturale.

Estetician cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul cosmeticii faciale şi corporale, Lili Psarudakis a activat în saloane de top din Thessaloniki-Grecia unde a deţinut şi propriul său institut de înfrumuseţare. Repatriată de curând în România, Lili activează în prezent în Bucureşti. Specializată la branduri internaţionale Estee Lauder, La Prairie, Shiseido, Sothys şi Bruno Vassari, Lili este de asemenea o promotoare a cosmeticii naturale.

3 copii încreștinați în aceeași zi la penitenciarul Pruncul!
Articolul anterior
Care e cea mai valoroasă sursă de hidratare? Sfaturi de la dr. Menci
Articolul următor
Alte articole interesante