Plantele minune întrebuințate în cosmetică

Acestea sunt recunoscute în lumea întreagă pentru proprietățile curative. Najoritatea dintre ele sunt folosite în prepararea produselor cosmetice. Din acest motiv, este bine să cunoști să le alegi în funcție de ingrediente, deoarece acestea au anumite proprietăți specifice pentru fiecare tip de piele.

separator

Levănțica

Are proprietăți antiseptice și astringente, fiind folosită frecvent în prepararea cremelor și a gelurilor pentru a trata diferite afecțiuni ale pielii și ale scalpului.

Aloe-vera

Are numeroase beneficii pentru frumusețe, deoarece hidratează, curăță impuritățile și menține pielea tânără pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, mai poate fi utilizată pentru tratarea arsurilor și a rănilor.

Mușețelul

Este utilizat pentru prepararea produselor cosmetice pentru piele sensibilă, deoarece calmează iritațiile.

Strugurii

Sunt folosiți în cosmetică pentru că regenerează celulele, stimulând producția de colagen din piele. Îmbunătățește circulația sanguină, generând elasticitatea în artere, capilare și vene.

Kigelia

Este un arbore african, iar extractul acestuia conține flavonoide și aminoacizi, ce întăresc fibrele de colagen din țesuțuri, astfel că îi va conferi pielii un aspect ferm. Are proprietăți antiinflamatorii și previne îmbătrânirea celulară prematură.

Rosa mosquete

Uleiul extras din această plantă este recunoscut pentru efectele regenerative și cicatrizante. În plus, stimulează fibroblastele, celule ce produc colagen și elastina, îmbunătățind fermitatea pielii.

Sursa

Iată ce trebuie să faci pentru a combate stresul
Articolul anterior
Sfaturi de stil de la cei mai cunoscuți designeri!
Articolul următor
Alte articole interesante