Pune oțet de mere pe piele și scapă de problemele tenului

Cosmetica naturistă reprezintă un mod simplu de tratament și de îngrijire a pielii la domiciliu. De exemplu, oțetul de mere este una dintre soluțiile naturiste eficiente care te ajută să-ți păstrezi prospețimea tenului fără a cheltui mulți bani. Probleme ale tenului precum eczema, acneea și petele sunt destul de greu de remediat. Cu cât trece timpul, cu atât vindecarea lor e mai anevoioasă. Se pare însă că, prin perseverență se obțin rezultate bune. Un tratamentul regulat cu oțet de mere poate face minuni.

separator

otet-de-mere1

Oțetul de mere are beneficii extraordinare pentru piele. Și-a câștigat reputația pentru că el calmează probleme ale tenului precum psoriazis. Oțetul are un nivel al pH-ului foarte asemănător cu cel al pielii umane. Acest acid natural închide porii și acționează ca un toner asupra pielii.

Oțetul curăță petele de bătrânețe

Hidroxi acizii conținuți în oțetul de mere curăță cu delicatețe celulele de piele moarte. Folosit pe o perioadă îndelungată de timp, acesta va îndepărta petele inestetice. Aplică oțet direct pe zona afectată cu un disc demachiant. Lasă să acționeze 30 de minute. Repetă de două ori pe zi, timp de 6 săptămâni pentru rezultate bune.

Te scapă de acnee

Oțetul mai conține și acid malic, care curăță tenul în profunzime. El are și efect antibacterian și antiinflamator. Folosește o cantitate mică de oțet pentru a curăța fața, apoi clătește bine cu apă.

Reduce efectele arsurilor solare

Arsurile solare pe piele pot fi dureroase și pot cauza mâncărimi. Datorită efectului astringent al oțetlului de mere, vei scăpa de aceste simptome neplăcute. Amestestecă părți egale de oțet cu apă și aplică pe zonele afectate.

otet-de-mere

Fă un toner cu oțet

Oțetul îți va închide porii și va oferi pielii un aspect plăcut și tonifiat. Amestecă părți egale de oțet și apă (cam 100 ml) și pune câteva picături de ulei esențial de levănțică sau orice altă aromă care îți place. Folosește soluția exact ca pe un toner obișnuit, aplicând cu disc demachiant. Clătește după utilizare.

Sursa: health24.ro

Mousse de ciocolată vegan
Articolul anterior
Galina Tomaș la „O Seară Perfectă”: „Eu ofer informația care, dacă va fi aplicată, va asigura longevitatea vieții!”
Articolul următor
Alte articole interesante